Bekijk hier als eerste de trailer van ‘Bastaard’, volgende week in wereldpremière op het FF van Namen

De nieuwe film van productiehuis Marmalade ‘Bastaard’, een psychologische thriller geregisseerd door Mathieu Mortelmans zal in exclusieve avant-première vertoond worden ter gelegenheid van het Festival International du Film Francophone de Namur, in de sectie ‘Cap sur la Flandre’. Jan Pepermans en Stefanie Vanhecke (‘Chaussée d’Amour’) schreven het script. De muziek is van de hand van Raf Keunen die ook de muziek schreef voor o.a. ‘Rundskop’ en ‘Le Fidèle’. Naast topacteurs Tine Reymer en Koen De Bouw zijn de hoofdrollen weggelegd voor de jonge acteertalenten Spencer Bogaert en Bjarne Devolder. 

Regisseur Mathieu Mortelmans

‘Bastaard’ is de allereerste langspeelfilm voor regisseur Mathieu Mortelmans die met zijn kortfilms (‘Complices’, ‘Chambre Double’ en ‘Les Naufragés’) al verschillende prijzen behaalde. De kortfilms werden geselecteerd voor verschillende nationale en internationale festivals. ‘Chambre Double’ (2013) werd meermaals genomineerd en won verschillende awards. ‘Complices’ (2016) won, behalve zijn nominatie voor de Magritte du Cinéma 2017, al meer dan 8 awards waaronder de “Best Drama” award op het Los Angeles Short Film Festival, het grootste en bekendste kortfilmfestival van de VS. Daarnaast regisseerde hij ook afleveringen voor tv-reeksen zoals ‘Vermist’, ‘De Bunker’, ‘Gent-West’ en ‘De Kroongetuigen’.

Met Spencer Bogaert en Bjarne Devolder koos Marmalade in deze psychologische thriller voor jong acteertalent. “Spencer en Bjarne zijn twee hoofdrolspelers waar we in de toekomst nog veel van zullen horen,” zegt producent Yoshi Aesaert, CEO Marmalade. De firma heeft woelige tijden achter de rug. Hopelijk is het feit dat deze film dan toch het grote scherm haalt, een voorteken dat het misschien nog allemaal goed komt. Hopelijk ook voor het vele talent dat zich achter deze productie heeft geschaard.

Bogaert maakte in 2014 al zijn acteerdebuut in de Vlaamse avonturenfilm ‘Labyrinthus’ en speelde ook de hoofdrol in de Belgisch-Franse film ‘Vincent’. Vorig jaar stond hij nog naast ‘X- Men’-acteur Kodi Smit-McPhee op de set van de Amerikaanse megaproductie ‘Alpha’ van regisseur Albert Hughes. “Voor Devolder wordt het zijn eerste langspeelfilm, maar hij overtuigde ons met zijn verbluffende audities. We zijn zeer vereerd om deze film nu in exclusieve avant-première te vertonen op één van de belangrijkste filmfestivals in België, vooraleer hij later dit seizoen in de zalen in Vlaanderen zal spelen”, aldus Aesaert.

Naast Spencer Bogaert, Tine Reymer, Bjarne Devolder en Koen De Bouw maken Lucas Van den Eynde, Arne De Tremerie, Lukas Bulteel, César De Sutter, Sandrine André, Els Olaerts en Dirk Roofthooft deel uit van de cast van deze film.

Bastaard – synopsis

Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer staat de zeventienjarige Daan noodgewongen aan het hoofd van een verscheurd gezin. Omdat zijn vader wegvlucht in zijn werk, ontfermt Daan zich over zijn moeder. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden. Al snel begint hij te vrezen dat de indringer alle kenmerken van een psychopaat in zich draagt…

De vertoning van ‘Bastaard’ ter gelegenheid van het Festival International du Film Francophone de Namur vindt plaats op donderdag 4 oktober om 20u45 in het Théâtre de Namur, Place du Théâtre 2 te Namen.

Meer info ivm het Festival International du Film Francophone de Namur via http://www.fiff.be

 

 

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …