Home / Nieuws / Binnenkort / Bekijk hier de trailer van ‘Coureur’, binnenkort in première in Rotterdam

Bekijk hier de trailer van ‘Coureur’, binnenkort in première in Rotterdam

Dubbel nieuws over ‘Coureur’: niet alleen zal de film in wereldpremière gaan op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam, ook werd zonet de trailer gelanceerd van Kenneth Merckens langverwachte debuut. Op 13 maart komt de film in de zalen.

IFFR
‘Coureur’ heeft een selectie op zak voor het Filmfestival van Rotterdam (23 januari – 3 februari), het belangrijkste filmfestival van de Benelux en ook een van de grootste ter wereld qua bezoekersaantallen. De autobiografische eerste film van Kenneth Mercken is er geselecteerd in het ‘Limelight’-onderdeel van de sectie ‘Voices’, voor “recente, onafhankelijke speelfilms van regisseurs met een zelfverzekerde stem die een unieke kijk op de wereld bieden”. ‘Coureur’ maakt in Rotterdam ook kans op de hoofdprijs in de Big Screen Competition.

Het semi-autobiografisch debuut speelt zich af in Vlaanderen en Italië en volgt het afzien, de glorie en de dromen van een jonge Flandrien die het wil maken, ongeacht de gevolgen voor zijn eigen lichaam en geest. De hoofdrollen worden gespeeld door wielrenner en debuterend acteur Niels WillaertsKoen De Graeve (‘De Helaasheid der Dingen’) en Karlijn Sileghem (‘Home’).

Synopsis
De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix’ frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. 

De film is gedeeltelijk gebaseerd op Merckens eigen bewogen wielerverleden. Hij werd in 2000 nationaal kampioen wielrennen bij de eliterenners zonder contract. Later ontdekte hij in Italiaanse loondienst dat zijn lichaam eigenlijk niet geschikt is voor de slopende sport. Hij keerde zijn jongensdroom de rug toe en ging film studeren. 

Het scenario van ‘Coureur’ werd geselecteerd voor Binger Writers Lab, Script & Pitch TorinoFilmLab, het coproductieplatform van Les Arcs en nam in 2014 de Emerging Talent Award in ontvangst opWhen East Meets West. Het project won ook de Pitch Perfect Award van Flanders Next 2016.

Bekijk hier de trailer!


Bekijk ook

Belgische animatiestudio Beast Animation maakt officiële festivaltrailer voor het Animatie Filmfestival van Annecy.

Maandagvoormiddag 10 juni opende het Internationale Animatie Filmfestival van Annecy met hun officiële festivaltrailer, gemaakt door …