Bekijk hier en nu de trailer van ‘De Behandeling’, een film met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol

We zijn bij Cinevox nochtans geen gokkers, maar op de redactie is er niemand te vinden die geen geld wil inzetten op ‘De Behandeling’.  Noteer het maar : wij voorspellen u dat dit een grote film wordt.  Het is niet alleen een buikgevoel.  Zoals we al durfden te vermoeden, ziet de trailer er geweldig uit.  Nee, wij herhalen het : ‘De Behandeling’ wordt een hele straffe prent. Release : 29 januari 2014.

Geert Van Rampelberg speelt eindelijk eens de hoofdrol waar hij al zolang naar toeleeft.  Dat de man charisma in overvloed heeft, merken we telkens als we zijn naam hier laten vallen.  Legers fans die geen woord willen missen dat over de man gepubliceerd wordt.  En we hebben zo’n lichtblauw vermoeden dat een groot deel van die verstokte fans van het geslacht is dat de wereld een stuk beter maakt.  In ‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar speelde Van Rampelberg de vriend en huisdokter,en voor die vertolking kreeg hij en niet Koen De Graeve enigszins verrassend de Ensor voor beste acteur van het jaar op het Filmfestival van Oostende.

 

Regisseur van de film is Hans Herbots.  En ‘De Behandeling’ wordt vast en zeker zijn meest succesvolle project.  Terwijl hij al behoorlijk wat adelbrieven kan voorleggen.  Hij regisseerde eerder films en series als ‘Falling’, ‘Windkracht 10’, ‘Verlengd Weekend’, ‘Bo’, ‘Het Goddelijke Monster’ en ‘The Spiral’.

 

Het was producent Peter Bouckaert – weer hij (andere succesvolle projecten van hem die momenteel lopen zijn ‘Het Vonnis’, ‘Marina’ en op tv de serie ‘Eigen Kweek’) – die dit project uit de grond stampte. Hij vroeg aan de co-scenarist van ‘The Broken Circle Breakdown’, Carl Joos – met wie hij eerder al ‘Dossier K.’ had gedaan – welk boek hij ooit zou willen bewerken.  Joos antwoordde ‘The Treatment’, een gruwelijke thriller van de Britse vrouwelijke auteur Mo Hayder uit een reeks die opgehangen is aan de figuur van detective Jack Caffery.  En Bouckaert fikste de rest.

 

Het personage van Van Rampelberg krijgt een vervlaamste naam mee. Geen Caffery dus. Zijn personage zal Nick Cafmeyer heten. Zijn voornaamste tegenspeelster in de film is Ina Geerts.  En verder zien we ook Laura Verlinden, Tibo Vandenborre, Johan Van Assche, Ingrid De Vos en Dominique Van Malder in de film.  Je plakt alleen niet meteen een gezicht op de naam. Net zoals bij Ina Geerts. U kunt haar onder meer gezien hebben als de moeder in ‘Bo’ of als die andere moeder die het kinderlijkje vond in ‘Een Ander zijn Geluk’.

 

In de gaten houden, ‘De Behandeling’.  Maar dat zullen we u niet meer moeten zeggen als u de trailer hebt bekeken.

 

Zie ook :

Hans Herbots over ‘De Behandeling’

Opnamen ‘De Behandeling’ stopgezet wegens val Van Rampelberg

Geen pers op de set van  ‘De Behandeling’ 

Hans Herbots ‘behandelt’ Geert Van Rampelberg

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …