Home / Nieuws / Varia / Bekroonde documentaire op Canvas!

Bekroonde documentaire op Canvas!

Jaan Stevens studeerde vorig jaar af aan het Ritcs met For Eunice en won hiermee al verschillende prijzen. Zondag is de documentaire op Canvas te bekijken. 

In december won Stevens de VAF Wildcard en in januari de Prix Erasmus + Jeune Création op het documentairefestival FIPADOC in Biarritz. In september staat For Eunice ook geprogrammeerd op het Internationaal Documentaire Festival Docville.

“De film heeft dus veel voor me betekend en deuren doen opengaan. Mijn volgend project zal sowieso in de lijn liggen van For Eunice. Het zal menselijk zijn.

Ik zou de research beginnen in maart, maar toen is heel de wereld stil gaan liggen. Elk mogelijk personage was zo in de ban van de gebeurtenissen, dat ik niet het gevoel had iets relevant over die situatie te kunnen vertellen zonder over corona te moeten spreken.

Dan is gelukkig Bitterzoet gekomen, de concertfilm van Eefje De Visser die ik samen met Michiel Venmans regisseerde. Daar ben ik twee maanden mee bezig geweest, maar ik hoop me nu terug te kunnen focussen op die VAF Wildcard. Ik ben blij dat ik zowel human interest, als iets met meer showgehalte kan doen.”

For Eunice gaat over twee zusjes, Tarma en Eunice, die op Linkeroever wonen. Het is een film over kansarmoede, opvoeding en scholing.

Te bekijken op vrt.nu tot 11 augustus.

 

Bekijk ook

Kevin Janssens in ‘film’ van Jonas Govaerts!

De ‘trailer’ van Van Ranst werd vandaag losgelaten door Humo, geregisseerd door Jonas Govaerts en …