Home / Nieuws / In de zalen / ‘Belgica’ neemt een trage start, maar komt op gang…

‘Belgica’ neemt een trage start, maar komt op gang…

Brussel, 8 maart 2016. Onbegrijpelijk dat ‘Belgica’ na de immense campagne, de geweldige première en de vele enthousiaste reacties van de mensen die de film gezien hebben, nog niet helemaal door het dak gegaan is.  Nu maar hopen dat de film een ‘sleeper’ wordt.  Zo’n film die op kousenvoeten cijfers verzamelt die je bij de eerste resultaten niet vermoed zou hebben. Na de voorzichtige start dit weekend, lijkt het alvast dat de carrière van de film ‘Belgica’ vandaag toch vertrokken is. Uit de eerste resultaten blijkt dat ‘Belgica’ gisteren in verschillende bioscopen op nummer 1 en nummer 2 stond. Het bezoekersaantal staat nu op 20.000. De ticket-actie van De Standaard zal vermoedelijk bijgedragen hebben aan deze uitgestelde start.

De vijfde langspeelfilm van Felix van Groeningen ging voorzichtig van start. Vorige zaterdag pakte De Standaard echter uit met een gratis ticket-actie, deze en volgende week geldig van maandag tem donderdag. Nu de eerste resultaten van deze actie bekend zijn, lijkt alles erop te wijzen dat de mensen hun bioscoopbezoek tot gisteren uitgesteld hebben teneinde van de actie te kunnen genieten.
In de Top 30, waar de nationale resultaten worden weergegeven van alle films, staat ‘Belgica’ op de 6de plaats, enkel voorafgegaan door internationale films. Echter, de Top 30 houdt geen rekening met het feit of een film al dan niet nationaal uitkomt, dan wel enkel in Vlaanderen en Brussel, wat het geval is voor ‘Belgica’. Deze zesde plaats verdient dus enige nuancering.

Hoe dan ook, dat is veel te focking weinig voor zo’n geweldige film.  Dus… Rondtoeteren hoe geweldig u de film vindt. Trommel je vrienden en kennissen op en ga dit zien. Het kan toch niet zijn dat zo’n fantastische film geen hit wordt.

 

NIET OP NETFLIX

Uit enkele reacties bleek ook dat sommige bioscoopbezoekers wachtten om ‘Belgica’ op Netflix te zien. Het Netflix-verhaal geldt echter enkel voor de landen waar ‘Belgica’ niet in de bioscoop uitkomt. In België moeten de van Groeningen-fans zich dus in eerste instantie toch naar de bioscoop begeven om ‘Belgica’ te zien.

Trouwens, de film is veel te goed om op klein scherm te zien. Laat je onderdompelen in die stroom van rockgeweld die je moeiteloos zal meesleuren.  Verdomme toch!  Ga naar de cinema!

‘Belgica’ vertelt het verhaal van twee broers die samen een café runnen. Naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds meer uit elkaar. Het scenario werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. ‘Belgica’ is meteen ook de vijfde samenwerking met producent Dirk Impens (Menuet). Ook D.O.P. Ruben Impens en monteur Nico Leunen behoren opnieuw tot de crew. De bruisende muzikale invulling en soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreeërd.

De film is een productie van Menuet (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘Café Derby’), en kon rekenen op steun van o.m. het VAF/Filmfonds, Screen Flanders en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.
‘Belgica’ wordt sinds 2 maart in de bioscopen verdeeld door KFD.

Zie ook : 

Tom Vermeir is content, wat anderen er ook mogen van denken

Charlotte Vandermeersch is benieuwd naar wat haar oma ervan denkt

Gesprek met de mannen van ‘Soulwax’

Waarom Felix Van Groeningen zo’n focking fantastische film gemaakt heeft

Felix Van Groeningen zocht hard naar de balans tussen feest en drama

Stef Aerts speelt in ‘Belgica’ een West-Vlaming met één oog

Bekijk ook

Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens in VRT-reeks!

Gisteren lekte het nieuws uit dat Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens zullen samenspelen in Lockdown, een …