Home / Nieuws / Festivals / Belgische animatiestudio Beast Animation maakt officiële festivaltrailer voor het Animatie Filmfestival van Annecy.

Belgische animatiestudio Beast Animation maakt officiële festivaltrailer voor het Animatie Filmfestival van Annecy.

Maandagvoormiddag 10 juni opende het Internationale Animatie Filmfestival van Annecy met hun officiële festivaltrailer, gemaakt door niemand minder dan Beast Animation, gekend van o.a. de begingeneriek van MAN BIJT HOND en de animatie – langspeelfilm PANIEK IN HET DORP. Het is een hele eer dat deze opdracht te beurt valt aan een Belgisch productiehuis. Het filmfestival van Annecy is hét belangrijkste festival wereldwijd op gebied van animatie, zeg maar het Cannes van de animatiefilm.
Met hun trailer, eerder een mini – kortfilm, neemt Beast Animation je mee naar het geniale en maffe universum van hun nieuwste eigen animatie – kinderreeks, de ‘Fluffy Four’,  die later op Ketnet zal worden uitgezonden. De reeks wordt door het Vlaams Audiovisueel Fonds/ Screen Flanders ondersteund.  Voor Beast Animation is dit ongetwijfeld een schone kers op hun vijftienjarige verjaardagstaart. Bovendien zullen ze vanaf nu – op zakelijk en administratief vlak- gesteund worden door de Lumière – groep.

 

  • “De sponsortrailer van het belangrijkste Europese animatiefilmfestival maken met onze eigen Fluffy Four. Had men ons dat bij de start van Beast Animation 15 jaar geleden verteld, we zouden eens goed gelachen hebben. En als ze 15 jaar geleden tegen Lumière hadden gezegd dat er een structurele samenwerking met ons ging komen, zouden die wellicht ook eens goed gelachen hebben,” aldus Steven De Beul en Ben Tesseur van Beast Animation.
  • Lumière is enthousiast over de samenwerking : “Geheel in de lijn van Lumiere’s liefde voor animatiefilm & onze gang naar kwaliteit, creativiteit en pareltjes in het cinema -& televisiewereld, zowel in productie, distributie als voor de cinema’s, konden we niet naast Beast Animation kijken en zijn we met plezier dit partnership aangegaan om zo mee te helpen aan de groei van het merk Beast Animation én Ben en Steven de mogelijkheid te bieden zich creatief volledig te ontwikkelen”.

  • Ook het Filmfestival zelf is opgetogen: “Het festival heeft besloten dit jaar haar officiële trailer toe te vertrouwen aan productiehuis Beast Animation, die al 15 jaar gespecialiseerd is in stop-motion. We zijn uitermate gecharmeerd door de uitstekende kwaliteit van hun producties en coproducties, die bovendien op verschillende festivals enthousiast werden onthaald en geprezen. Bovendien kon de officiële trailer al een tipje van de sluier van onuitgegeven materiaal over de Fluffy Four brengen, wat ons helemaal overstag deed gaan. We zijn bijzonder trots dat we deze vier absurde en grappige personages uit de Fluffy Four, in première kunnen laten gaan in Annecy.”

De Fluffy Four in Annecy
De nieuwste productie van Beast Animation heet de ‘Fluffy Four‘. Dank zij de officiële festivaltrailer van het Annecy Filmfestival 2019, kan iedereen kennis maken met het maffe universum van de Fluffy Four. Vier ongewone boerderijdieren, nl. Michael, het wiskundige geniale varken, Agnes, de ingenieursgeit, Monique, de opera-zingende koe en Kevin, het schaap met specialisatie in de biologie zijn op missie om de ontbrekende geluiden op de ‘Voyagers Golden Records’ vast te leggen. Op hun missie naar de Voyagers beleven ze knotsgekke avonturen waarbij absurde humor en vriendschap de sleutelwoorden zijn. De trailer is meteen ook de introductie voor een animatie-kinderreeks die later op Ketnet zal worden uitgezonden.

Voor de stem van Koe heeft Clara Cleymans haar zangtalenten verleend. Ze is te volgen op Instagram “fluffyfourmonique”. Op hun trip door de ruimte, vol absurde humor en vriendschap, worden bestaande wetenschappen toegepast en nieuwe uitgevonden, en krijgen stereotiepen met het nodige teamwork een heel andere betekenis.

De personages bezitten allemaal andere kwaliteiten en interesses, maar ze moeten ook hun eigen problemen oplossen. Samen overwinnen ze diverse obstakels om zo te slagen in hun missie. In de Annecy-trailer zie je Kevin experimenteren met een sample die hij uit een planeet heeft gehaald. Echter, voor hij beseft wat er gebeurt, wordt hun volledige ruimteschip overspoeld door roze konijnen, die zich blijven vermenigvuldigen. Gelukkig kan Monique’s unieke talent het ruimteschip … en het universum redden. Vanaf maandag wordt het filmpje voor elke vertoning vertoond in Annecy. De trailer duurt 1min. 30, de afleveringen op Ketnet zullen 7 min. duren.

Vijftien jaar Beast Animation
Het verhaal van het Belgische productiehuis Beast Animation begon vijftien jaar geleden, wanneer Ben Tesseur en Steven De Beul beslisten om hun studentendroom waar te maken. Ze richtten Beast Animation, de eerste stop-motion – studio in België, op. Na enkele jaren evolueerden ze van een faciliteitenstudio met voornamelijk uitvoerende stop-motion opdrachten, naar een heus productiehuis met eigen producties.

Hun eerste coproductie werd de langspeelfilm PANIEK IN HET DORP van Vincent Patar en Stephane Aubier, die meteen ook de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes haalde en wereldwijd meermaals in de prijzen viel. Hierdoor zette ze hun indrukwekkende talent meteen op de kaart. Beast Animation staat voor een one-stop-shop voor alles wat met stopmotion te maken heeft, zowel in België als ver daar buiten.  In de Beast- catalogus zit o.a. de award winnende film OH WILLY … (Cartoon d’Or 2012) en THIS MAGNIFICENT CAKE  (Grand prix Animafest Zagreb 2018 & Ottawa Animation Film Festival…) van Emma De Swaef en Marc James Roels, de Ketnetreeks DIMITRI,  geregisseerd door Agnès Lecreux maar ook GEORGE & PAUL, in een regie van Joost Van den Bosch en Erik Verkerk en RINTJE in een regie van Ben en Steven.

Structurele samenwerking met Lumière 
Na vijftien jaar werd het ook tijd voor een structurele partnership. Vanaf juni participeert de Lumière-groep met een minderheid van aandelen in Beast Animation en neemt  ze het zakelijk leiderschap op zich. Hierdoor kunnen oprichters Ben en Steven zich fulltime concentreren op de creatie van originele animatie-content. Tevens zal Lunanime, productiehuis van Lumiere, alle eigen creaties helpen ontwikkelen en ook produceren.

De samenwerking tussen beide bedrijven heeft vorig jaar reeds zeer succesvolle vruchten afgeworpen, zoals o.m. BLOEISTRAAT van Nienke Deutz die wereldwijd werd vertoond en o.a. op het festival van Annecy de grote prijs wegkaapte was een samenwerking tussen beide bedrijven. De film heeft ondertussen meer dan 80 festivals aangedaan en tientallen prijzen gewonnen.

Bekijk ook

Kato De Boeck wint de BILL Award 2019!

Filmmaker Kato De Boeck wint de BILL Award 2019, de ULTIMA voor jong talent. Met …