Belgische avant-premières en Oscarwinnaars op FFO Night!

Belgische avant-premières en Oscarwinnaars vervolledigen het programma van de eerste FFO Night.

We hebben er zeven maanden op moeten wachten, maar het eerste cinema-event van Filmfestival Oostende kan eindelijk van start gaan. Op 19 juni wordt de eerste FFO Night realiteit. Een simultane avant-première van Mijn vader is een saucisse (de debuutfilm van Anouk Fortunier) in heel Vlaanderen, live vanuit Kinepolis Oostende. De Oostendse filmliefhebbers worden daarenboven verwend met een dagvullend filmprogramma met o.a. de avant-première van Music Hole en Dark Rider en het beste van de Oscars 2021. Tickets voor alle vertoningen zijn vanaf nu te verkrijgen.

Mijn vader is een saucisse als headliner in heel Vlaanderen

Met FFO Nights willen we in de eerste plaats Vlaamse filmmakers, distributeurs en bioscopen ondersteunen bij de heropstart. Vandaar de keuze voor de ontspannende familiefilm ‘Mijn vader is een saucisse’. Zowel de film als de voorafgaande festiviteiten zullen live te volgen zijn in alle Kinepolis complexen* in Vlaanderen en Brussel en tal van onafhankelijke cinema’s** zoals Lumière Brugge, Lumière Antwerpen, Ciné-Aalst, The Roxy Theatre, Studio Geel, Studio Rubens, Cinema Zed, Euroscoop,… Op deze manier is het mogelijk om je favoriete bioscoop rechtstreeks te ondersteunen.” Peter Craeymeersch, Directeur Filmfestival Oostende

Ook filmaanbod exclusief in Kinepolis Oostende

Filmfestival Oostende maakt met de FFO Night op 19 juni van de heropening van de bioscopen een feest met een exclusief aanbod van Belgische avant-premières, Oscarwinnende films en een Vlaamse kortfilmcompetitie. In drie zalen van Kinepolis Oostende kunnen filmliefhebbers de hele dag hun cinema-hart terug ophalen.

Op het programma staan onder andere de avant-première van Music Hole.  Een absurde komedie waarin Wim Willaert, Tom Audenaert en Marijke Pinoy de show stelen, geregisseerd door  Gaëtan Lekens & David Mutzenmacher.

Daarnaast is er ook Dark Rider, de nieuwe documentaire van Eva Küpper waarin ze een sfeervol portret van de Australiër Ben Felten die de snelste blinde motorrijder ter wereld wil worden.  Eva won als co-auteur met haar vorige documentaire Before the last curtain falls al een Ensor.

Er staan ook enkele Oscarwinnende films geprogrammeerd, zoals Sound Of Metal (Darius Marder), Minari (Lee Isaac Chung) & Promising Young Woman (Emerald Fennell).

Ook de traditionele kortfilmcompetitie, die normaliter in januari had moeten plaatsvinden, wordt één van de highlights.

Ook een exclusieve bioscoopvertoning van Charlatan (de Arno-biopic van Dominique Deruddere) vervolledigt het programma. Tickets zullen hiervoor binnenkort te winnen zijn via canvas.be/doemee.

Filmfestival Oostende zal een strenge toepassing van het Covid-veiligheidsprotocol hanteren, waardoor je in alle rust opnieuw kan genieten van het grote doek. Het protocol zorgt wel voor een beperkter aantal tickets, dus wees er snel bij.

Tickets voor de vertoningen in Oostende zijn te koop op filmfestivaloostende.be. Tickets voor Mijn vader is een saucisse zijn rechtstreeks te koop bij de deelnemende bioscopen.

*Kinepolis Oostende, Kortrijk, Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt

**Ciné-Aalst (Aalst), The Roxy Theatre (Koersel-Beringen), Studio (Geel), Studio Rubens(Zwijndrecht), Lumière (Antwerpen), Lumière (Brugge), Cinema ZED (Leuven), Euroscoop (Genk e.a.), … (wordt nog aangevuld)

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …