Belgische Filmmuziek op vinyl!

Vanaf vandaag kan je de soundtrack van Yummy pre-orderen op Vinyl, dit wordt de eerste in een reeks Belgische filmmuziek van het platenlabel Pool Needle.

Tim Geyssens kwam onlangs met het idee om een eigen platenlabel op te starten met enkel soundtracks van eigen bodem. Allemaal op vinyl, en vormgegeven door een lokale grafisch artiest. Hiervoor werd hij geïnspireerd door de leuke hebbedingen van Mondo of Waxwork Records.

“Persoonlijk vind ik het heel jammer dat het werk van onze Belgische filmcomponisten zo weinig een fysieke release krijgt, er zijn maar een handvol uitzonderingen”, zegt Geyssens. “Terwijl een plaat in je handen hebben toch superieur is aan een download of een stream. Dat kan je ook zien aan het feit dat er opnieuw meer vinyl wordt verkocht. Muziek is uiteraard emotie.”

Intussen is Pool Needle een feit en is de eerste LP te pre-orderen. Pool Needle 001 wordt de score van Yummy, de Belgische horrorfilm uit 2019 van Lars Damoiseaux met muziek van de Belgische Nico Renson.

Het hoesontwerp is van Caroline Vermeir (Studio Caro) en toont een prachtig portret van hoofdrolspeelster Maaike Neuville.

Filmjournalist Robin Broos neemt dan weer de liner notes op zich. Hij schreef eerder al The Original Soundtrack , een boek over filmmuziek. Samen met Jeroen Struys had hij ook het gelijknamige programma op Klara, waar ze met filmtalent van bij ons in de wereld van de soundtracks duiken.

De site zal uiteindelijk ook dienen als showcase voor componisten en artiesten. Naast de webshop zullen er dus ook blogs, artikels en video’s verschijnen. Tenslotte wordt er ook een deal uitgewerkt met diverse platenwinkels. De lp’s zijn bovendien limited editions, de persing gebeurt bij Dunk!.

Op 20 oktober, tijdens de volgende editie van Film Fest Gent, wordt er een officiële release gepland met – indien Corona het tegen dan toelaat –  een kleine release party bij jiggers gent .

Pre-order nu de vinyl van Yummy, de eerste 50 orders krijgen een gesigneerde versie van Lars Damoiseaux en Caroline Vermeir.

Bekijk ook

Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum. …