Belgische toppers op JEF in de kijker!

Het JEF festival ziet het groots dit jaar: nog meer films, medialabs, workshops en exclusieve events met gasten.

Het JEF festival, meter Jean Janssens (Gamekeepers) en peter Ben Segers (Dealer) heten je van harte welkom op de 34e editie. Om je door het giga programma te gidsen, zetten we graag voor jou enkele Belgische toppers in de kijker…

  • Toto le héros van Jaco Van Dormael, één van de mooiste films die ooit in België werd gemaakt, viert z’n 30-jarig jubileum. In samenwerking met CINEMATEK, vertoont JEF daarom een nieuwe 4K-gerestaureerde versie. Tickets en info vind je hier.
  • De Gebroeders Schimm zijn er ook bij. De film kwam uit in een moeilijke periode voor de bioscopen, daarom krijgt hij hier een nieuwe kans. Verwacht je aan een geestige griezelfilm voor de hele familie en ontdek het monster in jezelf. Tickets en info vind je hier.
  • Ket & Doc, dat is ieder jaar vijf nieuwe kinderdocumentaires van Vlaamse makelij. In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind. En hun verhalen zijn allemaal waargebeurd. Ket & Doc is een project van het VAF, Ketnet en JEF. Tickets en info vind je hier.
  • De geweldige animatiefilm Paniek in het dorp krijgt eindelijk een vervolg met Paniek in het dorp: de zomervakantie, waarin Cowboy en Indiaan genieten van hun grote vakantie. Dolle pret dus, voorafgegaan door vier minstens even leuke kortfilms. Tickets en info vind je hier.
  • In Coppelia wordt ‘jezelf zijn’ belangrijker dan ooit. Op een unieke manier combineert de film animatie en ballet op maat van het allerjongste publiek. Tickets en info vind je hier.
  • Er staan ook belevingsvertoningen gepland bij de animatiefilm Hopper en de hamster der duisternis, van de makers van Bigfoot Junior en Bigfoot Family. Onder begeleiding van een echte geluids-artiest werkt de hele filmzaal samen om enkele scènes van klank te voorzien. Tickets en info vind je hier.
  • De kortfilms uit de studentencompetitie maken allemaal kans op een JEF award, uitgereikt door een jury van professionals. De winnaar krijgt bovendien een geldprijs en een productiebudget voor een volgend project. Tickets en info vind je hier.
  • Antony Nti komt drie van zijn kortfilms toelichten in een Artist Talk. Tickets en info vind je hier.

Families kunnen zich tijdens de krokusvakantie uitleven op één van de vele festivallocaties in Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare, Leuven en Hamme. Maar in Antwerpen muteert de stad volledig tot het laboratorium van het JEF festival.

Van het XL medialab in Zuiderpershuis via de mobiele opblaasbioscoop tot de filmpremières in de cinema’s. Met achter elke hoek wel een verrassing wordt de koekenstad de gedroomde uitvalsbasis voor een dagje uit.

Reis heen en terug met de trein naar Antwerpen met 50% korting. Bij aankoop van je festivalticket krijg je een NMBS-code voor een Discovery Ticket.

Het festival vindt plaats van 19 februari t.e.m. 6 maart, in 7 verschillende steden. Alle informatie vind je hier.

 

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …