Beluister de beste Belgische soundtracks op Vinyl!

2021 was een bijzonder jaar voor Soundtrack-liefhebbers en dat werd gevierd op Film Fest Gent.

Niet één, maar twee nieuwe platenlabels voor filmmuziek van eigen bodem werden dit jaar uit de grond gestampt. Tim Geyssens van Pool Needle en Mounir Hathout van Sonhouse Records sloegen de handen in elkaar en organiseerden daar op 20 oktober een volledige dag rond op Film Fest Gent. Filmjournalist Robin Broos, presentator van The original Soundtrack op Klara, was de host. Er vonden enkele boeiende panel talks plaats met o.a. componist Raf Keunen (Rundskop), regisseur Gilles Coulier (Cargo), Dominique Van Malder en Wannes Destoop (Albatros).

Pool Needle bracht een tijdje geleden al de soundtrack uit van Yummy, Sonhouse Records een conceptplaat rond de serie Albatros. Lennert Coorevits en Pieter Van Dessel brachten enkele nummers live uit die laatste plaat. Tijdens een signeersessie in Music Mania werden de lp’s van beide record labels gesigneerd door de makers. De muziek van de horrorfilm Yummy is van de hand van Nico Renson. Het artwork gebeurde door Studio Caro.

Er werden ook enkele nieuwe releases aangekondigd door Pool Needle; waaronder Kid van Fien Troch met muziek van Senjan Jansen, Cargo van Gilles Coulier, met muziek van Liesa Van der Aa. Ook de muziek van Raf Keunen voor Rundskop van Michael Roskam, is nu ook vereeuwigd op plaat. Het artwork daarvan gebeurde door Laurent Durieux, een bekende Belg in Hollywood. Sonhouse records voegde daar een remix van Cellini bij van de track The End.

De dag van de ‘Belgische soundtrack op Vinyl’ werd in stijl afgesloten met een feestje, met Robin Broos en Jimmy Dewit (Callboys-soundtrack) als DJ’s.

Pre-order de 3 nieuwe releases hier. De plaat van Albatros kan je hier bestellen.

Bekijk ook

Laatste keer Cannes voor Dirk Impens!

Vandaag gaat het Filmfestival van Cannes van start en het wordt een spannende editie dit …