Benoit De Clerck ziet ‘De Honger’ in wereldpremière gaan in Leuven

Eén van de films die op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven zijn wereldpremière zal beleven is de nieuwste van Benoit De Clerck, de man die vorig jaar de Belgische kortfilmcompetitie won met zijn zeer geestige en eigenzinnige kortfilm ‘The Importance of Sweet and Salt’.

Benoit De Clerck liet zich vorig jaar opmerken met een film die een heel eigen toon had, die ergens te situeren was tussen Aki Kaurismäki en Roy Andersson.  Benieuwd dan ook of hij die toon aanhoudt in zijn nieuwe werk.  Hij filmde dit keer aan zee, in het Belgische Knokke-Heist en in het Franse Wimereux.

‘De Honger’ heet die nieuwe film.   Aanvankelijk was de naam ‘1963.  Het verhaal speelt zich ook in 1963, meer bepaalde op een een woensdagnamiddag,  op 29 mei om precies te zijn.  Die namiddag gaan drie jongetjes spelen in de duinen.  Hun spel wordt onderbroken wanneer ze een ontdekking doen die hun leven voorgoed zal veranderen.  Een ontdekking ook die ze altijd geheim zullen houden.

De film is geproduceerd door Ciné Cri de Coeur van Jacqueline De Goeij en Gert Embrechts en Philip Van Volsem stond achter de camera. De montage is het werk van Els Voorspoels en Grid VFX zorgde voor de visuele effecten.

 

‘De Honger’ maakt deel uit van Programma 2 van de Vlaamse Competitie voor fictiefilms :

Totale duur: 1u 29min / Vertoningen: 30 nov (22u), 
2 dec (17u30), 4 dec (22u), 5 dec (19u45) in Soetezaal

Zie ook :

Interview Benoit De Clerck over ‘The Importance of Sweet and Salt’

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …