Bernard De Rycke draait zijn laatste kortfilm in Gent

 

Gisteren en vandaag wordt de laatste kortfilm van Bernard De Rycke, met als titel ‘Koffie’, gefilmd in een imposant herenhuis in de Gentse Hoogstraat. De kortfilm is een Vlaamse productie zonder overheidssubsidies, simpelweg omdat er geen tijd is voor lange procedures. De klok tikt letterlijk voor Bernard De Rycke. Twee jaar geleden evolueerde zijn hersentumor naar de ergste graad en werd vastgesteld dat hij nog slechts 2 jaar te leven had. En begin mei 2016 kreeg hij te horen dat hem nu nog maar enkele weken resten.

Bernard debuteerde 2 jaar geleden met zijn kortfilm ‘In a landscape’. Een jaar later volgde zijn tweede kortfilm ‘Endurance’. Deze realisaties werden mogelijk gemaakt door een fantastisch team dat op vrijwillige basis heeft bijgedragen aan deze producties.
Beide kortfilms konden nationale en internationale nominaties in de wacht slepen en op heel wat persaandacht rekenen. ‘Koffie’ wordt nu écht zijn laatste kortfilm.

Het verhaal… Een moeder en een dochter. Het huis van de moeder. Slappe koffie. Hoe sterk is hun relatie? Grijze haren boven de zetelrand. Loopt het uit de hand?

DIRECTOR’S NOTE VAN BERNARD DE RYCKE:

“De grap dat ‘In a Landscape’ mijn eerste en laatste kortfilm zou worden, is gelukkig niet uitgekomen. Helaas wordt mijn derde kortfilm ‘Koffie’ écht wel mijn laatste film. De hersentumor is gegroeid en de dokters gaven me begin mei 2016 nog enkele weken te leven. Achter de schermen staat een hechte groep vrienden me bij. De koffiepauzes worden ongetwijfeld super gezellig. Topactrices Katrien De Becker en Marilou Mermans offeren samen met de hele crew hun vrije tijd op voor de film.”

CAST:
Katrien De Becker
Marilou Mermans
Hans Van Cauwenberghe

CREDITS:
Regie: Bernard De Rycke, Wouter Bouvijn en Piet Sonck
Producer: Elke Van Den Daele, Bénédicte De Rycke
DOP: Teun Poppe
Sound: Frederic Rousseau
Scenario: Bernard De Rycke in samenwerking met Katrien De Becker en naar een idee van Froukje Tan
Origineel scenario: Bas Adriaens

Net als bij ‘In a landscape’ en ‘Endurance’ moet de kijker zelf nadenken over de diepere betekenis van wat hij ziet. De slappe koffie is een verwijzing naar de relatie tussen moeder en dochter. Wat is er tussen beide vrouwen fout gelopen in het verleden?

FUNDRAISING
De film wordt volledig via “fundraising” bekostigd. Wie wil, kan een bijdrage betalen in ruil voor eeuwige dankbaarheid, vermelding aftiteling, tickets voor de première en DVD. Rekeningnummer BE75 7360 2356 0051 op naam van De Rycke – KORTFILM. (Graag vermelding van naam en emailadres).

MEER INFO
https://www.facebook.be/kortfilmkoffie
https://www.facebook.com/kortfilminalandscape
https://www.facebook.com/kortfilmendurance
brainstormbernard.wordpress.com

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …