Home / Nieuws / In de zalen / ‘Bigfoot Junior’ : nu in de bioscoop

‘Bigfoot Junior’ : nu in de bioscoop

Een 3D-animatiefilm van bij ons die over de hele wereld vertoond wordt?  Jawel, nWave, de productiefirma van Ben Stassen, heeft intussen de gewoonte om de betere animatiefilms op de jeugdige filmliefhebbers los te laten.  De Belgische animatiestudio nWave maakte eerder o.a. ‘Fly me to the Moon’, ‘Sammy’, ‘Sammy2’ en ‘Flits en het Magische Huis’. Doorheen de jaren ontwikkelde nWave zich als de expert bij uitstek voor 3D-animatie in binnen- en buitenland. Geen filmmakers van bij ons die een groter publiek bereiken.  Ook met ‘Bigfoot Junior’ zal het wel niet anders zijn.  De film komt uit in meer talen dan je ooit gehoord hebt.  En dus ook het Vlaams.

In de Vlaamse versie worden de stemmen vertolkt door Roel Vanderstukken, als ‘Bigfoot’, maar ook Lien Van de Kelder, Sven De Ridder en Ivan Pecnic nemen een belangrijke rol voor hun rekening. De jonge Kobe Verdonck mag de rol van ‘Adam’ inspreken. Verder zijn er nog kleine rollen weggelegd voor o.m. Dieter Troubleyn, Kobe Vanherwegen en Govert Deploige. De muziek wordt verzorgd door de Belgische groep Puggy.

 

Het verhaal gaat over de 13-jarige Adam, een buitenbeentje dat eropuit trekt om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot! Een fascinerend wezen dat zich al jaren in het bos verstopt om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo, een groot bedrijf dat dolgraag wetenschappelijke experimenten wil uitvoeren met zijn bijzondere DNA. Terwijl vader en zoon samen de verloren tijd proberen in te halen komt Adam erachter dat hij net als zijn vader beschikt over speciale superkrachten. Maar wat Adam en zijn vader niet weten, is dat HairCo hen op de hielen zit en Adam’s zoektocht hen rechtstreeks naar Bigfoot heeft geleid.

Zie ook :

Ben Stassen in het bioscoopjournaal

Bekijk ook

Al 400.000 toeschouwers voor ‘FC De Kampioenen 4 – Viva Boma!’

FC De Kampioenen 4 – Viva Boma!, de vierde Kampioenenfilm, mag morgen al zijn  400.000 …