Bij Dominique Deruddere geen simpele duiven

orige zomer zat Dominique Deruddere enkele maanden in ons land om hier te werken aan ‘Flying Home’, zijn eerste langspeelfilm in jaren. Toen had hij zijn hele gezin meegebracht. Zijn vrouw deed gewoontegetrouw de kostuums en zijn oudste was assistent. Maar intussen is de hele bende weer in Los Angeles, waar ze al een jaar of vijf wonen. Het wordt druk heen en weer vliegen voor Dominique de komende maanden, want deze zomer komt hij de film afwerken in België. In welke richting hij ook vliegt, het is voor hem dus een beetje ‘Flying Home’. Zo heet ook de film en de eerste sfeerbeelden laten het beste vermoeden.

En natuurlijk regent het wanneer Jamie Dornan aankomt in onze streken

Jamie Dornan speelt zoals bekend de hoofdrol. Dornan is dezelfde man die ook de hoofdrol speelt in ‘The Fall’, de serie van Jakob Verbruggen, die nu op BBC loopt. Zijn tegenspeelster is Charlotte De Bruyne, hier intussen wereldberoemd van haar rol in ‚Little Black Spiders’. Charlotte is één de jonge helden die Johan Heldenbergh zal presenteren tijdens het Filmfestival van Oostende. Al komt dat festival wellicht nog te vroeg om er al de film te tonen. Nu wordt er gesproken van een release van januari. Ook Josse De Pauw is erbij. Meteen de zesde keer dat Dominique Deruddere en De Pauw samenwerken.

Josse De Pauw met zijn regisseur, Dominique Deruddere

De film gaat over een jonge New Yorker die in opdracht van een Arabische sjeik een duif moet komen kopen in België. Dat ons land een reputatie heeft op dat vlak werd onlangs nog maar eens bewezen toen een duif voor maar liefst 310.000. Euro verkocht werd aan een Chinees. De jonge New Yorker wordt vertolkt door Jamie Dornan. Hij komt terecht bij een koppige Vlaamse duivenmelker, gespeeld door Jan Decleir. Die wil zijn duif absoluut niet verkopen. En de jonge New Yorker staat dus voor een schier onmogelijke opdracht. Maar vindt hij hier geen duif, dan zou hij wel eens de liefde kunnen vinden. En daar komt dus Charlotte De Bruyne aan te pas.

Vlnr : Jamie Dornan, Jan Decleir en Charlotte De Bruyne

De soundtrack is van Wolfram De Marco. De opnamen gebeurden door een Macedonisch symfonisch orkest. Dominique Deruddere en zijn componist konden de opnamen volgen via skype. En dat gaf Dominique al mee op de facebookpagina van de film, die je HIER kunt bezoeken.

 

Zie ook :

Interview Dominique Deruddere over ‘Flying Home’

Charlotte De Bruyne in film van Deruddere

Jamie Dornan in ‘Flying Home’

Bekijk ook

Lukas Dhont naar de Oscars!!

Close van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. Dat maakte …