Binge Loving wint de Humo Award!

De eerste award van Kortfilmfestival Leuven 2021 is uitgereikt! Binge Loving van Thomas Deknop won de Humo Award. Het publiek koos tijdens de live-stemming massaal voor deze komische, maar aandoenlijke film.

Thomas Deknop is een Belgische filmmaker en regisseur. In 2018 stond hij al op Kortfilmfestival Leuven met Het Moment als scenarist. In Binge Loving staat hij opnieuw achter de camera en castte hij debutant David Mutamba en kortfilm veterane Sofie Decleir, die het publiek volledig wisten in te pakken met hun ingetogen vertolkingen.

Opmerkelijk: Decleir speelt voor het tweede jaar op rij in de film die de Humo award mee naar huis mag nemen. Vorig jaar won Mia van Christina Vandekerckhove, waarin Decleir een thuisverpleegster speelt.

De Humo Award is goed voor een aankoopprijs t.w.v. €600 en wordt geschonken door Humo en Dalton Distribution. De film zal gedurende 1 week te bekijken zijn via Humo.be.

Synopsis:

Een vrouw vermoedt dat haar man een minnares heeft in Brussel. Ze huurt een privédetective in om dit tot op de bodem uit te zoeken. Ze maakt het de detective echter niet gemakkelijk wanneer ze zichzelf met de zaak probeert te moeien.

De volledig selectie van Humo:

De 27ste edtie van Kortfilmfestival Leuven loopt nog tot en met 11 december. Zaterdag worden alle andere prijzen uitgereikt, waaronder de felbegeerde VAF Wildcards. Zaterdagavond en zondagvoormiddag kan je alle winnaars herbekijken tijdens de Palmares vertoningen.

Bekijk ook

Laatste keer Cannes voor Dirk Impens!

Vandaag gaat het Filmfestival van Cannes van start en het wordt een spannende editie dit …