Home / Bioscoop journaal / Bioscoopjournaal juli: ‘De Patrick’ van Tim Mielants en ‘The Best Of Dorien B.’ van Anke Blondé

Bioscoopjournaal juli: ‘De Patrick’ van Tim Mielants en ‘The Best Of Dorien B.’ van Anke Blondé

De Patrick is het fantastische langspeelfilmdebuut van Tim Mielants, gedragen door Kevin Janssens en vele andere topacteurs. Hoewel het verhaal simpel kan worden samengevat – op de nudistencamping van zijn ouders gaat Patrick na de dood van zijn vader op zoek naar zijn favoriete hamer -, is het wondermooi om te zien hoe Tim Mielants er toch in slaagt grote thema’s als liefde, dood, rouw, lust, jaloezie, een queeste en zelfs een mini coup d’état, alsof het niets is, de revue te laten passeren. Een absolute aanrader!

The Best Of Dorien B. is dan weer het langspeelfilmdebuut van Anke Blondé, met de tevens debuterende Kim Snauwaert in de hoofdrol, die de sterren van het dak speelt, en tal van andere intelligent gecaste acteurs. Hoewel Dorien haar leventje perfect voor elkaar lijkt te hebben – een dierenartsenpraktijk, twee schattige kinderen en een succesvolle man -, blijken een paar ingrijpende incidenten te volstaan om haar aan alles te doen twijfelen. Dat levert soms wrange situaties op, die tegelijk dolkomisch zijn. Ga dat zien!

Bekijk ook

Bioscoopjournaal oktober: ‘Mijn Vader Is Een Saucisse’ en ‘Cleo’!

Mijn Vader Is Een Saucisse is het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, met Johan Heldenbergh (De Helaasheid …