Home / Bioscoop journaal / Bioscoopjournaal november: ‘The Barefoot Emperor’ en ‘All Of Us’!

Bioscoopjournaal november: ‘The Barefoot Emperor’ en ‘All Of Us’!

The Barefoot Emperor is de vijfde langspeelfilm van het regisseursduo Jessica Woodworth en Peter Brosens. Opnieuw speelt Peter Van den Begin Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen. Nu wordt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd tot Keizer van het nationalistische Nova Europa…
Naast Peter Van den Begin zijn er opnieuw belangrijke bijrollen voor Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis en Pieter van der Houwen. Daarnaast duiken ook Geraldine Chaplin en Udo Kier op, twee klinkende namen uit de internationale filmwereld.

All Of Us is de nieuwe film van scenarist-regisseur Willem Wallyn en vertelt het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville), die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten (Joke Devynck, Jan Hammenecker, Bruno Vanden Broecke), geleid door therapeute Els (Barbara Sarafian) die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze heeft een plan. Samen met de andere leden van de praatgroep begint ze haar toekomstplannen en die van haar medepatiënten vorm te geven.
Andere acteurs die Willem Wallyn wist te strikken zijn: Wim Opbrouck, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder, Kris Cuppens en Janelle Vanes.

Bekijk ook

Bioscoopjournaal juli: Cool Abdoul!

Cool Abdoul is een biopic over de beloftevolle bokser Ismaël (Nabil Mallat). Op zijn weg …