Bioscoopjournaal: Tine Embrechts!

Momenteel is Tine Embrechts te zien in De Gebroeders Schimm en Sinterklaas & Koning Kabberdas, binnenkort in Bittersweet Sixteen.

De Gebroeders Schimm

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Sinterklaas en Koning Kabberdas

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. En waar zou Palomita zijn?

Bittersweet Sixteen

Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbareschool, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest X in godsnaam sterven in The Walking Dead? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

Bittersweet Sixteen is vanaf 22 december te zien in de zalen. De Gebroeders Schimm en Sinterklaas en Koning Kabberdas lopen nu in de bioscoop.

Bekijk ook

Bioscoopjournaal: Bruno Vanden Broecke!

Het grote publiek kent hem vooral als Dirk Porrez in Safety First, Sammy Tanghe uit …