Bioscooprelease: Duty of Care!

In deze bewogen klimaattijden brengt Nic Balthazar met Duty of Care een fris en hoopvol verhaal over een dame die misschien nog redding kan brengen voor de klimaatcrisis: Vrouwe Justitia. Vanaf 7 september te zien in de zalen.

Duty of Care vertelt het straffe verhaal van de Nederlandse klimaatadvocaat Roger Cox, die er als eerste in slaagde om de Nederlandse staat en later ook gas- en oliegigant Shell te laten veroordelen en van klimaatkoers te doen veranderen. De vonnissen creëerden een mondiale schokgolf in de juridische en ondernemingswereld. Wereldwijd ontstonden er andere klimaatzaken, waaronder ook een Belgische.

De internationale versie van Duty of Care: The Climate Trials kwam uit op DOCVILLE waar hij meteen de Publieksprijs voor Beste documentaire won. De trailer daarvan kan je hier  bekijken. (Her)bekijk ook ons interview met de regisseur daar:

 

Televisie-, theater- en filmmaker Nic Balthazar liet al in 2008 van zich horen als klimaatactivist met de korte film The Big Ask, waarin meer dan 6.000 mensen politici vragen om actie te ondernemen voor het klimaat. Daarna volgenden The Big Ask Again, Dance for the Climate (2009) en S’ing for the Climate (2012)’. Balthazar stond ook mee aan de wieg van de Belgische klimaatzaak. Zijn Klimaatbetoog (nog steeds op VRT.NU) lijkt elke dag nog relevanter.

Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw soort klimaatactivisme. Een hoopvol en inspirerend verhaal dat toont hoe één mens werkelijk een verschil kan maken.

De trailer van Nederlandstalige versie, die in de bioscopen wordt uitgebracht, wordt gelanceerd op 24 augustus.

De Nederlandstalige versie, Duty of Care: pleiten voor de planeet, gaat in avant-première op 5 september in Sphinx Cinema (Gent) en is vanaf 7 september te zien in de Belgische zalen, onder andere in Sphinx Cinema (Gent), Cinema Lumière Brugge, Cinema Lumière Mechelen, Cinema Lumière Antwerpen, Cinema ZED Leuven, Cinema ZED Hasselt, Cinema Storck (Kinepolis Oostende), TheRoxyTheatre (Koersel) en Kunstencentrum BUDA (Kortrijk).

Een overzicht van de geplande Q&A’s en de laatste updates rond de film, vind je op de Facebook pagina.

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …