Bioscooprelease voor Belgisch Oscarwinnaar!

De coronacrisis verhinderde een bioscooprelease voor het Belgisch-Amerikaanse Sound of Metal. Op initiatief van Cinema ZED in Leuven krijgt Sound of Metal een kleinschalige bioscooprelease in Vlaanderen. Speciaal voor de producer van de film, Leuvenaar Bert Hamelinck van productiehuis Caviar. Sound of Metal is een visueel én auditief meesterwerk dat je absoluut in de bioscoopzaal moet ervaren. De film won twee Oscars: Beste Geluid en Beste Montage.

Ruben leeft voor en van zijn muziek. Samen met zijn vriendin Lou heeft hij een redelijk succesvolle metalband. In hun gezellige bus rijden ze van optreden naar optreden. Het gaat goed, Ruben heeft zelfs de drugs achter zich kunnen laten. Maar dan gebeurt het ondenkbare: plots valt zijn gehoor weg, er blijft enkel een immense dofheid en een akelige pieptoon over. Het verdict is bikkelhard. Zijn gehoor zal niet meer terugkomen. Al wat voor Ruben van belang is, komt hiermee op de helling te staan: zijn passie, zijn job en zijn identiteit.

De film is vanaf woensdag 7 juli de hele maand in Cinema ZED Leuven te zien en later deze zomer ook in andere steden in Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …