Home / Nieuws / Festivals / ‘Borgman’ met Jan Bijvoet en Jeroen Perceval nu ook geselecteerd voor het Festival van Toronto

‘Borgman’ met Jan Bijvoet en Jeroen Perceval nu ook geselecteerd voor het Festival van Toronto

 

De film‘Borgman’, van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam, zal vertoond worden op het Internationale Filmfestival van Toronto. ‘Borgman’ is een film met een stevige Vlaamse inbreng.  Koen Mortier en Eurydice Gysel co-produceerden, de art-director van de film, Geert Paredis, is een Vlaming en met Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gène Bervoets zijn er ook verschillende Vlaamse acteurs in de film te zien. De zwarte komedie van Van Warmerdam was eerder geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en mag op 7 september ook het internationale luik van het Filmfestival van Oostende openen.

In Toronto zal ‘Borgman’ deel uitmaken van het speciale Vanguard-programma van het festival.  In hetzelfde programma-onderdeel zal onder andere de film ‘Horns’ (regie Alexandre Aja) met Daniel Radcliffe te zien zijn.

Het Toronto Filmfestival vindt van 5 tot 15 september plaats.

Borgman’, die inmiddels al aan tientallen landen is verkocht, vertelt over een mysterieuze vreemdeling die zich aandient in een villawijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis, Jan Bijvoet en Eva van de Wijdeven. De film draait vanaf eind augustus in de Nederlandse bioscopen en vanaf 18 september in de Belgische.

 

Zie ook :

 

‘Borgman’, met Perceval en Bijvoet, veel bijval in Cannes

Jeroen Perceval spreekt over ‘Borgman’ en andere mannen

De trailer van de film

Bekijk ook

Workshops op Point Of U-festival!

Drie dagen lang kan je tijdens Point of U in De Studio terecht voor Talks, …