Box Office Prijs voor F.C.De Kampioenen 4: Viva Boma!

F.C. De Kampioenen: Viva Boma!, geregisseerd door Jan Verheyen, wint de Box Office Award in dit atypisch jaar voor de cinema-industrie. De vierde langspeelfilm, gebaseerd op de populaire televisieserie F.C. De Kampioenen, ging op 10 december 2019 in première.

Dankzij het extra lange Ensor jaar (september 2019 – december 2020) kon de film de corona-pandemie nog even ontlopen. Schijnbaar dus een pyrrusoverwinning, maar niets is minder waar. Runner-ups Nachtwacht: Het Duistere Hart en Bigfoot Family volgden op kousenvoeten. In een jaar waarin de cinema’s nauwelijks open waren was het voor de Ensors des te belangrijker om de bioscoopsector in de kijker te zetten. Nu is het hoopvol uitkijken naar een heropstart in 2021, met leuke familiefilms en volle zalen.

F.C. De Kampioenen: Viva Boma! volgt Niet Schieten van Stijn Coninx op, die vorig jaar de Box Office Award ontving. De vierde Kampioenenfilm werd gerealiseerd in samenwerking met de Aalsterse carnavalsvereniging AKV De Lodderoeigen. Zij mochten in overleg met het productieteam van Verheyen de kostuums en attributen mee ontwerpen.
Viva Boma! is de laatste productie met Johny Voners, beter bekend als Xavier Waterslaeghers, die enkele maanden na de première overleed.Regisseur Jan Verheyen werd door Michaël Pas verrast met de Ensor toen hij te gast was in de Cinema Canvas studio. Zijn laatste film Red Sandra, die hij samen met zijn vrouw Lien Willaert realiseerde, zal later dit najaar tijdens één van de FFO Nights in première gaan.

Vorig weekend werd er al in beperkt gezelschap hulde gebracht aan acteur Jaak Van Assche met een Lifetime Achievement Award en een ster op de Walk of Fame van Oostende.

Jan Verheyen was daarbij: “Ik heb vijf films gemaakt met Jaak en kan met de hand op het hart zeggen dat het de aangenaamste, best voorbereide, meest gedisciplineerde en immer welgezinde acteur is met wie ik ooit de eer heb gehad om te werken.”

De rest van de cast bestaat uit o.a. Marijn De Valck, Jacques Vermeire, Danni Heylen, Tuur De Weert, An Swartenbroekx, Herman Verbruggen, Johny Voners, Loes van den Heuvel, Ann Tuts, Ben Rottiers, Machteld Timmermans, Niels De Stadsbader en Bab Buelens.

Bekijk hier de volledige aflevering van Cinema Canvas met Jan Verheyen, Lien Willaert, Eva Cools en de nieuwe VAF-intendant Koen Van Bockstael. De vijfdelige reeks blijft nog een tij beschikbaar op VRT NU.

Bekijk ook

Eva Cools en Hyun Lories verkozen tot beste regisseur en scenarist!

Sabam for Culture koos vanavond op DOCVILLE de beste regisseur en scenarist van 2020. Eva …