BRIFF organiseert vijfde Co-Production Forum!

Het Brussels International Film Festival organiseert voor de vijfde keer het Brussels Co-Production Forum, een markt om de creativiteit en productiviteit van jonge Europese producenten te ondersteunen.

Het Brussels Co-Production Forum van het Brussels International Film Festival is een initiatief dat veelbelovende speelfilmprojecten in ontwikkeling wil ondersteunen en in contact wil brengen met potentiële partners. Sinds zijn oprichting in 2016 heeft het Forum zich ontwikkeld tot twee afzonderlijke secties: de Gap Financing Sessions en de sectie Up: Up-and-Coming Producers.

Het doel van de Gap Financing Sessions is het bevorderen van uitwisselingen tussen Europese producenten, die op zoek zijn naar minderheids- Belgische coproducenten. Up: Up-and-Coming Producers richt zich specifiek op producenten aan het begin van hun loopbaan. Deze laatste zet 9 jonge Europese productiebedrijven in de kijker.

Koen Van Sande
© Bart Baevegems

Aan Vlaamse kant introduceert David Vermander, van het productiehuis CartoucheClean. Dit wordt de eerste langspeelfilm van Koen Van Sande, die vooral indruk maakte met zijn kortfilms Research en Lockdown en de reeks Glad ijs.

Het Brussels Co-Production Forum werkt samen met de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie, een evenement georganiseerd door en tijdens het Festival International du Film d’Aubagne – MUSIC&CINEMA. Deze Markt is bedoeld voor producenten en regisseurs die op zoek zijn naar een filmcomponist om de originele soundtrack van hun filmproject te maken. De Markt brengt duo’s van regisseurs en producenten in contact met een aantal componisten, die hen een originele muziekcompositie zullen voorstellen en die hen tijdens individuele meetings zullen proberen overtuigen om tot een samenwerking te komen.

In het kader van deze samenwerking zal het team van Aubagne tijdens het BRIFF een speciale prijs uitreiken aan één van de projecten, geselecteerd voor één van de secties van het Brussels Co-Production Forum. Het bekroonde project wordt automatisch opgenomen in de selectie van de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie en krijgt de kans om componisten te ontmoeten tijdens de volgende editie van het Festival International du Film d’Aubagne – MUSIC&CINEMA, in maart 2022. Meer info over de Europese Markt vind je hier.

Het Brussels Co-Production Forum vindt plaats op 7 en 8 september. Ontdek hier de andere geselecteerden. Hier vind je meer info over het festival zelf, dat plaatsvindt van 1 t.e.m. 11 september.

Bekijk ook

Op de set van FOMO!

In april mochten we een bezoekje brengen op de set van FOMO, de film loopt …