Brussels Pink Screens filmfestival gestart!

In november wordt Pink Screens festival 20 jaar, tot die tijd zal een selectie van 13 films (11 speelfilms en 2 series kortfilms) online beschikbaar zijn op Sooner.

Het Brusselse Pink Screens filmfestival is al 19 jaar een ode aan verschillende genderidentiteiten en seksualiteiten. Het programma is steeds een mengeling van fictie, documentaires, experimentele film, kort- en langspeelfilms. Gedurende 10 dagen, en tegen een kleine vergoeding, kunnen de films dit jaar online gehuurd worden op Sooner.

In de traditionele MADE IN BELGIUM-sessie, worden films getoond van Belgische makers. Het festival nodigt 4 makers ook uit voor een Q&A over hun films en projecten. Dé uitgelezen gelegenheid om het met hen over queer, cinema, Belgische producties, wat er op het spel staat in de huidige situatie voor de culturele wereld en voor de lokale scène, te hebben.

De Q&A wordt gepresenteerd door leden van Genres d’à  côté (Pink Screens) en het publiek kan vragen stellen in de Zoom-meeting chat en/of op Facebook. Deze sessie is nadien te bekijken op de Facebook-pagina van het festival en op de website.

Tijmen Govaerts in On My Way
Guests
– Roxane Gaucherand (Pyrale)
– Pauline Beugnies (Shams)
– Sanam Larcin (On My Way)

– Faustine Crespy (Famille nucléaire)

De Q&A gebeurt in het Frans met mogelijkheid tot (simultaan) vertaling naar het Engels en Nederlands.

Reserveren via Zoom:

http://bit.ly/pks_meet

Het volledige programma staat online van 8 april (18u)  tot 18 april (23u59), de Belgische kortfilms vind je hier.

Bekijk ook

Op de set van FOMO!

In april mochten we een bezoekje brengen op de set van FOMO, de film loopt …