Home / Nieuws / Festivals / ‘By The Name Of Tania’ wint in Raindance prijs voor Beste Internationale Film!

‘By The Name Of Tania’ wint in Raindance prijs voor Beste Internationale Film!

By The Name Of Tania van Bénédicte Lienard en Mary Jiménez ontving zonet de prijs voor Beste Internationale Film op het prestigieuze, Londens festival Raindance.

Gebaseerd op getuigenissen, vertelt deze hybride film het verhaal van Tania, een tienermeisje dat de prostitutie in gedwongen wordt in de regio van de goudmijnen in de Amazone.

Na in de val te zijn gelopen door valse beloften van werk, herinnert Tania zich haar ontvoering en herinnert ze zich het geleidelijk verlies van haar identiteit. Terwijl ze haar verhaal vertelt aan een politieagent, voert de camera ons van de jungle naar de mijnstreek, tot in de bars waar de seksuele uitbuiting plaatsvindt.

De film ging in februari in wereldpremière in Berlijn en werd sindsdien voor vele festivals over de hele wereld geselecteerd. Enkele weken voor de release van de film in België op 23 oktober, eert de prestigieuze prijs het werk van de twee regisseurs. Het Raindance Festival in Londen bestaat al 27 jaar en vertoond een wereldwijde selectie van onafhankelijke films. Het festival wordt erkend door de Oscar Academy en door de BAFTA Academy.

By the Name of Tania wordt door MOOOV gedistribueerd in België en is geproduceerd door Clin d’oeil films* (Hanne Phlypo)

Bekijk ook

Tweede seizoen voor Belgische Netflix-productie!

Into the Night, de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd, krijgt een tweede …