‘Cargo’ heeft een internationale sales-agent

Het Amerikaanse filmvakblad Variety pakt vandaag met het nieuws uit dat het Parijse sales&productiekantoor ‘Wide’ de internationale ‘sales rights’ verworven heeft, met uitzondering van de Benelux, voor de film ‘Cargo’ van Gilles Coulier.  Dat is geweldig nieuws voor de regisseur die eerder de serie ‘Bevergem’ regisseerde en voor zijn productiehuis De Wereldvrede. Want Belgische films die een carrière beogen over de grenzen, moeten zich eerst en vooral van de diensten van een buitenlandse sales-agent zien te verzekeren.  

Een sales-agent neemt een film in zijn portefeuille op en biedt die op alle grote festivals aan mogelijke kopers. Dat kunnen filmdistributeurs zijn, tv-zenders, maar ook filmfestivals. Dat ‘Cargo’ internationale mogelijkheden heeft, bleek al uit de selectie voor het belangrijke Spaanse filmfestival van San Sebastian (22-30 september), waar de film in de ‘New Directors’ sectie vertoond wordt. Ook met zijn eerdere werk wist hij een internationaal publiek te bereiken. Twee van zijn drie kortfilms, ‘Ijsland’ en ‘Mont Blanc‘, werden geselecteerd voor het Festival van Cannes en legden achteraf een indrukwekkend internationaal parcours af.  En ook voor de serie ‘Bevergem’ was er belangstelling uit het buitenland.

De wereldpremière van ‘Cargo’ vindt plaats op 8 september in Oostende, waar de film het 11de filmfestival van Oostende opent. Een thuiswedstrijd voor Coulier die samen met zijn twee broers opgroeide in het nabije Varsenare. Zo kwam hij ertoe om een verhaal te schrijven over drie broers.  Al heeft hij persoonlijk helemaal niets met de visserij.  Maar Oostende draagt dan wel weer een plaats in zijn hart.  De drie broers in zijn film worden gespeeld door Sam Louwyck, Sebastien Dewaele en Wim Willaert. De film draait vanaf 13 september in de Vlaamse zalen. In Nederland gaat de film in première op het festival van Vlissingen, waarna hij vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen te zien is.

 

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …