Home / Nieuws / Varia / Caroline Strubbe schrijft een boek!

Caroline Strubbe schrijft een boek!

Dat Caroline Strubbe kan schrijven, is al lang geen geheim meer. In het verleden regisseerde én schreef ze een drietal kortfilms en twee films: Lost Persons Area en I’m The Same, I’m An Other. Maar nu schreef ze ook een boek: Polaroid!

‘Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is.’ Aan het woord: Albert Einstein. Hoewel hij als fysicus een exacte wetenschap uitoefende, had hij een bijzondere fascinatie voor kunstenaars die de wereld bekeken met de nieuwsgierige blik van een kind.

Caroline Strubbe is begaan met het thema. Zij schrijft een ontroerend verhaal over kunst en verwondering als antwoord op de aftakeling van het lichaam en de vergankelijkheid.

“Binnen afzienbare tijd zal ze door een poort wandelen naar een andere wereld, een poort die zal leiden naar een nieuw begin.”

Wanneer Stella haar ogen opent, bevindt ze zich in de transitzone van een luchthaven in Kopenhagen. Ze heeft haar man verlaten en is op weg naar haar minnaar, maar dagdroomt voortdurend over haar dochter en haar zieke moeder. Polaroid is een ontroerend verhaal over de kracht van verwondering, kunst en een complexe moederdochterrelatie.

Het boek kan u hier bestellen!

 

Bekijk ook

Win een dvd-pakket!

Enkele studenten zijn bezig met een onderzoek naar de bekendheid van CINEMATEK, jij kan een …