Cecilia Verheyden en haar overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

De grote verrassing van het voorbije Vlaamse filmjaar was ongetwijfeld het succes van ‘Achter de wolken’.  Langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden die wellicht zelf nooit had gedacht dat ze haar bioscoopcarrière zou beginnen met een opdrachtfilm over oude mensen.  Maar al was ze helemaal niet op haar terrein, ze vervulde de opdracht met brio en realiseerde met ‘Achter de wolken’ een kaskraker die zelfs het zwaar gepromote ‘Belgica’  moeiteloos het nakijken gaf.  Intussen stond ze alweer op de set van een nieuwe tv-serie, ‘Zie mij graag’.  En ze beantwoordde ook onze nieuwjaarsvragen.

 

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)

 
Mijn eerste langspeelfilm kwam in januari uit en loopt nog steeds in heel wat zalen doorheen het land, ik mag dus niet klagen.

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

 

In 2017 ga ik niet veel op de set staan, maar ben ik vooral bezig met projecten in ontwikkeling. Ik hoop dus in 2018 en 2019 mijn dagen op de set door te brengen, want dan is 2017 niet voor niets geweest.. Daarnaast hoop ik met Adult heel wat coole commercials te draaien.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld).

 

Fien Troch. Extreem benieuwd naar Home, de trailer ziet er waanzinnig uit. Alejandra Theus. Heerlijke actrice die de hoofdrol speelt in een nieuwe reeks die ik dit jaar met haar gedraaid heb. Brecht Goyvaerts, die maar blijft bewijzen hoe goed ie wel niet is. Frank Van Den Eeden, die elk project op de juiste en authentieke manier weet te benaderen. Pieter Van Alphen, die op een erg mooie manier met fijne projecten aan het doorgroeien is als DOP.

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

 

Alejandra Theus. Fien Troch. Scenaristen Charles De Weerdt & Pieter De Graeve.

5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

Euhm…

6) Is er een vraag die je aan iemand uit de Vlaamse filmwereld gesteld zou willen zien? Zo ja, welke?

 

Carl Joos, wanneer gaan wij eens samenwerken?

 

Zie ook : 

Anderen die onze nieuwjaarsvraagjes beantwoord hebben

 

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …