Charlotte Vandermeersch over De Acht Bergen!

Deze week werd bekend gemaakt dat De Acht Bergen nu ook kans maakt op een Palme d’Or op het 75ste Festival van Cannes.

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch schreven en verfilmden voor het eerst samen een scenario, een adaptatie van de bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetti. Voor Charlotte, die we tot nu toe kenden als actrice (De Premier, Wat Als?,…), is het haar regiedebuut. Voor van Groeningen is het zijn zevende film. Het is de tweede keer, na De helaasheid der dingen in 2009 in de Quinzaine, dat zijn film in Cannes wordt vertoond.

© Vision Distribution

De Acht Bergen is een coming-of-age-verhaal dat zich gedurende drie decennia afspeelt over twee jonge Italiaanse jongens – de een de zoon van een chemicus, de ander van een steenhouwer – die hun jeugd samen doorbrengen in een afgelegen bergdorp dat door de omliggende toppen en valleien dwaalt, voordat hun paden uiteenlopen. Vele jaren later komen ze op dezelfde plek weer bij elkaar.

Vorige week werd al bekend dat ook Close, de nieuwe film van Lukas Dhont, en Tori et Lokita van de gebroeders Dardenne in première gaan in Cannes. Drie Belgische films die meedingen voor de Gouden Palm is nu al historisch. Bovendien werd nu ook bekendgemaakt dat Rebel, de nieuwe film van Adil & Bilall, ook z’n première krijgt op het festival. Daarmee zitten er nu drie Vlaamse films in de Officiële Selectie.

Het festival van Cannes loopt van 17 t.e.m 28 mei.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …