Christophe Van Rompaey zoekt jongetjes voor zijn ‘Zuidflank’

Christophe Van Rompaey zoekt jongetjes om mee te spelen.  Neen, maakt u zich vooral geen zorgen.  De regisseur van prachtfilms als  ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Lena’ heeft geen onwelriekende plannen.  Hij gaat een dertiendelige tv-serie maken en is op zoek naar zijn hoofdrolspelers.  Hebt u een zoon die tussen 12 en 16 is of bent u zelf een jongeman van die leeftijd, en u denkt dat de camera’s van u houden, dan moet u zich vooral aanmelden bij het productiehuis Menuet.


We gaan er hier geen gewoonte van maken om mensen te zoeken die in een tv-serie willen meespelen.  Cinevox gaat over cinema en dat zijn bewegende beelden die je op een groot scherm bekijkt.  Maar uitzonderingen zijn er om de regel te bevestigen.  Bovendien kunnen we u nu al garanderen dat ‘Zuidflank’ — zo moet de dertiendelige reeks gaan heten — cinema op een klein scherm wordt.  Want als mensen als Christophe Van Rompaey er achter zitten en bedrijven als Menuet — het productiehuis van ‘De Helaasheid der Dingen’ en alle andere films van Felix Van Groeningen en ook van ‘Code 37’ — dan weet je dat je hier niet met amateurs te maken hebt.

Naast een Vlaamse jongen zijn de makers ook nog op zoek naar een Zuid-Afrikaanse jongen.  Mocht u er toevallig zo één lopen hebben of u hebt Zuid-Afrikanen in uw kennissenkring, hou u dan vooral niet in.  Zelfs als de ouders fout waren in de tijd van het Apartheidsregime, moet het kunnen.  Die jongen kan daar tenslotte niets aan doen.

Maar concreet, wat moet u doen als u geïnteresseerd bent?  Solliciteren natuurlijk.  Hoe?  Heel eenvoudig.  U stuurt een mailtje naar castinglenny@gmail.com Het zou ons niets verwonderen, mocht de Lenny in kwestie niemand minder zijn dan Lenny Van Wesemael die eerder zelf al de uitstekende kortfilm ‘Dansen met Travolta’ maakte.  Alleen al om haar te kunnen en mogen mailen, zou u het moeten doen.  Wat verwacht Lenny van u?  Een mailtje met daarin naam, adres en telefoonnummer en ook een recente foto waarop uw gezicht goed te zien is.

Voor de rest moet u vooral op uw twee oren slapen.  Wees zeker niet bang.  Christophe Van Rompaey is dan wel een groot regisseur, hij is vooral een aardige man die uitstekend met jonge acteurs kan omgaan.  Anemone Valcke heeft haar eerste stappen op het grote scherm gezet toen hij haar regisseerde in ‘Aanrijding in Moscou’ en Emma Levie had nog nooit voor een camera gestaan toen hij haar met veel geduld en nog veel meer wijze raadgevingen tot een grootse vertolking aanzette in ‘Lena’.  Dus, laat het duidelijk wezen, niets houdt u tegen.  Veel succes!

 

 

Bekijk ook

Vacatures bij Animal Tank!

Animal Tank is op zoek naar lay-out artists, animatoren, background artists,… voor verschillende nieuwe films. …