Home / Nieuws / Cinema ZED vanuit je zetel!

Cinema ZED vanuit je zetel!

Ook Cinema ZED moest noodgedwongen de deuren sluiten, maar laat zijn filmfans niet in de steek! Vanaf vandaag kan je op het platform www.dalton.be terecht voor een aanbod films uit het programma. Voor 8 euro kan je een film 48 uur lang bekijken. 

Deze week vanuit je zetel

The Barefoot Emperor
In 2016 verraste het Belgisch-Amerikaanse regieduo Peter Brosens en Jessica Woodworth met de sympathieke satire King of the Belgians. De opvolger is een heerlijke mix van absurdistische, maar warme humor met een knipoog naar hedendaagse populistische bewegingen in Europa. Peter Van Den Begin speelt de rol alsof die op zijn lijf geschreven is.

 

System Crasher
System Crasher is de onofficiële benaming voor kinderen die vastlopen in de jeugdzorg, de hopeloze gevallen waarbij niets lijkt te werken. Dit intense psychologische drama is soms bikkelhard en zonder franjes, maar daardoor ook integer en erg aangrijpend. De film toont oprecht hoe complex de jeugdzorgproblematiek is.

 

A White, White Day
De IJslandse rasacteur Ingvar Eggert Sigurðsson zet op magistrale wijze een personage neer dat langzaam maar zeker volledig verscheurd raakt door zijn pijn en woede.

 

Woman
Deze documentaire geeft een stem aan meer dan 2000 vrouwen uit 50 verschillende landen. Een verrassend intiem portret van wat het betekent om vrouw te zijn.

 

De club van de lelijke kinderen
Samen met honderden andere kinderen wordt Paul  naar een kamp gestuurd omdat ze te lelijk zouden zijn.

 

All of Us
Huisvrouw Cathy heeft nog maar enkele maanden te leven. Ze wil dat haar jongere zus, na haar dood, haar rol in haar gezin overneemt, als vrouw én als moeder.

 

Het varken, de vos en de molen
Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp.

 

Marona
Marona, een schattig straathondje met een hartvormig neusje, denkt terug aan de verschillende baasjes die ze heeft gehad en het bruisende leven dat ze met hen heeft gedeeld. Van een straatartiest tot een bouwvakker, Marona hield telkens onvoorwaardelijk van elk baasje dat ze gekend heeft.

 

“ZED vanuit je zetel” wordt ondergebracht op www.dalton.be, een streaming platform dat al enkele jaren actief is en waar nog honderden andere films te ontdekken zijn: documentaires, kortfilms, wereldcinema en kinderfilms. Je kan er individuele titels aankopen of een abonnement nemen. Voor 5 euro/maand krijg je toegang tot de hele catalogus (m.u.v. de films in de categorie Zed vanuit je Zetel)!

Bekijk ook

Schilders op Docville!

Ook dit jaar strijden er weer tien documentaires op DOCVILLE voor de titel van Beste …