Cinevillepas gelanceerd!

De Cinevillepas is gelanceerd in drie onafhankelijke bioscopen in Brussel en anderen volgen binnenkort. De Cinevillepas geeft toegang tot alle nieuwe films, avant-premières, klassiekers en specials.

Hoe het werkt
Cineville maakt onafhankelijke film toegankelijker voor iedere filmliefhebber in Brussel. Drie Brussels onafhankelijke bioscopen zijn aangesloten bij Cineville: Galeries, Palace, Vendôme en bij het begin van het najaar ook Kinograph.

Vanaf € 18,– per maand kan men met een persoonlijke Cinevillepas ongelimiteerd naar de film. Via cinevillepass.be kan een lidmaatschap (vier maanden waarna maandelijks opzegbaar) aangevraagd worden.

Met een Cinevillepas wordt ook de filmsector ondersteund.

Hoe het begon
Met het oog op de toekomst en vanuit hun liefde voor film sloegen vier Brusselse bioscopen (Galeries, Palace, Vendôme en Kinograph) de handen ineen: de lancering van Cineville Brussel. Het is een verenigd filmfeest waarbij de eigenheid van iedere bioscoop centraal staat door de unieke historische locaties, de bevlogen filmkeuzes en veel aandacht voor detail.

Cineville in Nederland
Cineville Brussel is geïnspireerd op het Nederlandse Cineville, dat in 2009 in het leven werd geroepen. Een ongelimiteerd lidmaatschap en filmplatform voor onafhankelijke filmtheaters en filmliefhebbers. Inmiddels is Cineville de grootste filmclub van Nederland. Er zijn meer dan 50.000 Cinevillers, die samen meer dan een miljoen keer per jaar naar de film gaan in meer dan 55 Nederlandse filmtheaters.

Galeries
Een prachtig filmhuis, gelegen in een monumentaal gebouw uit 1939. In drie filmzalen en een expositieruimte brengt Cinema Galeries een ode aan film in al haar vormen.
galeries.be

 

 

 

Palace
Van buiten een magnifiek gebouw uit 1913; van binnen een indrukwekkend en modern filmpaleis voor iedereen.
cinema-palace.be

 

 

 

Vendôme
Al meer dan een halve eeuw een begrip in de Matongewijk. Hier zie je de nieuwste films van grote auteurs en onafhankelijke makers.
cinema-vendome.be

 

 

 

Kinograph (binnenkort terug in Brussel!)
Een tijdelijke, coöperatieve bioscoop in de voormalige kazernes van Elsene. Terwijl de bioscoop deze zomer moet sluiten om plaats te maken voor een groot renovatieproject, zal het Kinograph-team terugkeren naar een nieuwe locatie, nog steeds in Elsene.
kinograph.brussels

 

Bekijk ook

Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum. …