Circus Ronaldo op tournee met een cinema …

Cinema Malfait: een reizende filmbarak!

In Cinema Malfait presenteert Circus Ronaldo u binnenkort de nieuwste film van Gust Van den Berghe: Rain Anyway (Wees blij dat het regent). Danny Ronaldo vertolkt de hoofdrol, samen met Isolda Dychauck, Mieke Dobbels, Bruno Vanden Broecke, Jan Bijvoet, Willeke Van Ammelrooy en Karel Creemers.

Behalve een release in het klassieke circuit van de bioscoopzalen, zal de film met zijn barak en kleurrijke personages voor langere tijd op reis vertrekken, zoals Circus Ronaldo het al generaties lang doet. Cinema Malfait garandeert u een onvergetelijke avond in een origineel decor. U geniet van een ontroerende filmvertoning, exclusief gepresenteerd door de circus directeur uit de film zelve: César Malfait. U hoeft er niet eens ver voor te reizen, want de komende jaren komt de cinema vast en zeker naar uw buurt.

Danny Ronaldo is Lucien Vindeveughel

Rain Anyway: de film

Rain Anyway speelt zich af in het België van 1918 en vertelt het verhaal van Lucien (Danny Ronaldo). Na het overlijden van zijn moeder belandt hij in Frankrijk bij een reizend theatergezelschap onder leiding van César Malfait (Karel Creemers). Hij maakt er veel vrienden, werkt aan zijn carriëre als artiest en wordt stapelverliefd. Zijn verhaal neemt een onverwachte wending waneer een brief van het thuisfront komt aanwaaien. Het is het relaas van de levensreis van een man met een speciaal talent, een film over de tragikomische kanten van het lot.

Regisseur Gust Van den Berghe schreef tevens het scenario en vond inspiratie in het verleden van zijn eigen familie. Omdat een groot deel zich afspeelt in een rondreizend circus, ging hij naar een aantal voorstellingen van Circus Ronaldo kijken. Nadat hij de soloshow van Danny Ronaldo een drietal keer zag, nam de regisseur een resolute beslissing. Danny Ronaldo moest en zou de hoofdrol spelen, ook al was hij een pak ouder dan het achttienjarige personage in het scenario. En dus herschreven ze samen de rol op maat.

De tijdspanne waarin een film in de bioscoopzalen loopt, wordt bepaald door de opkomst. Die kan echter variëren door externe factoren, zoals het weer of het succes van andere films die op hetzelfde moment uitkomen. Zo ontstond het idee om de film ook op een andere manier aan het publiek te presenteren.

Gust Van den Berghe: Cinema Malfait is meer dan een alternatief businessmodel, het komt vanuit een ideaalbeeld dat films worden gemaakt om te worden gezien, en liefst zoveel mogelijk. We zoeken de magie van de film terug op, gemengd met theater en performance. Op die manier wordt ‘naar de film gaan’ wederom een evenement.

Danny RonaldoRain Anyway speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog. In die periode ontstonden de eerste rondreizende filmbarakken. César Malfait is directeur van een rondreizend theatergezelschap, maar ziet meer brood in een rondreizend circusgezelschap. En dus moeten de acteurs plots circusacts gaan spelen. Het leek me daarom niet onmogelijk dat de volgende stap zou zijn dat César Malfait zijn circusgezelschap in een rondreizende cinema zou transformeren. Cinema Malfait wordt een totaalervaring. De filmbarak, die we nog moeten bouwen, moet er uitzien als een filmbarak van weleer. Zo gauw de mensen het terrein met oude woonwagens betreden, worden ze ondergedompeld in de sfeer van de film, die dan weer wordt gepresenteerd door het personage César Malfait uit de film.

Het kostenplaatje voor die filmbarak loopt hoog op. Circus Ronaldo start daarom een crowdfunding. In ruil krijgt u fantastische beloningen en awards, zoals op het terrein overnachten in een authentieke woonwagen mét ontbijt. Meer info vindt u hier.

 

Bekijk ook

Eerste beelden van Hans Herbots’ langverwachte RITUEEL!

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, maakte Hans Herbots terug een film in zijn …