‘Code 37 – De Film’ neemt blitsstart

Tweede sterkste opening ooit voor een Vlaamse film!

Twee dagen na de zeer geslaagde première van maandag werd ‘Code 37 – De Film’ op het publiek losgelaten.  De verwachtingen waren hoog gespannen, maar er was natuurlijk ook de vrees dat alle heisa, alle drukte en alle positieve reacties aan het publiek zouden voorbijgaan.  Zo werkt het nu eenmaal in filmland : je bent maar zeker dat de mensen komen, eens ze een ticket gekocht hebben.  Wel, bij filmverdeler Starway Films en Menuet — de productiemaatschappij van de film én de serie — mogen ze stilaan op beide oren gaan slapen, want de film is fenomenaal goed gestart.  Met 7982 toeschouwers op de eerste dag haalt ‘Code 37 – De Film’ meteen de tweede plaats in de filmannalen van beste openers voor een Vlaamse film. Alleen ‘Loft’ deed destijds beter. Niet toevallig de film die nog altijd op 1 staat in de toptien van meest bezochte Vlaamse films ooit.

Slecht nieuws dus voor Kuifje die zich zijn comeback in eigen land heel anders zal voorgesteld hebben.

Qua themathiek is ‘Code 37 – De Film’ ook wel iets steviger dan ‘The Adventures of Tintin’.  Kuifje kon dan wel tegen een stootje, maar hij is lang geen Hannah Maes.  Zij schrikt niet terug wanneer een Gentse schrijver wordt aangevallen in een pornobioscoop waar hij met een studente van een ‘film’ aan het genieten was.  Blijkt dat de juffrouw in kwestie er niet zozeer zat voor de mooie beelden.  Hannah Maes en haar trawanten vinden al vlug een spoor dat hen naar de Sin City leidt, een discotheek waarvan de gevel verdacht goed lijkt op die van de Sint-Pieterskerk in Gent.

Hier op Cinevox houden we u uiteraard op de hoogte van de verdere avonturen van Veerle Baetens en co.

We hadden eerder al een gesprek met Veerle, dat u hier kunt lezen :

Interview Veerle Baetens

maar we pakken de volgende dagen ook uit met gesprekken met Michaël Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg en regisseur Jakob Verbruggen.

Stay tuned, zouden we zeggen, mochten we ons niet op de Vlaamse film concentreren.

Eigenlijk willen we gewoon zeggen : neem hier af en toe een kijkje als je op de hoogte wilt blijven van de Belgische film.  En hebt u zelf nieuws, laat het ons gewoon weten.  Als het over de Belgische film gaat, willen wij het horen.

 

 

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …