Home / Nieuws / Crowdfunding voor de eerste Vlaamse found footage horrorfilm: Duyster!

Crowdfunding voor de eerste Vlaamse found footage horrorfilm: Duyster!

Jordi Ostir en Thomas Vanbrabant draaien in maart 2020 een angstaanjagende found footage horrorfilm – de allereerste ooit in Vlaanderen. Zij worden daarbij geholpen door onder andere Jonas Govaerts (Welp, Tabula Rasa) en Jasper Vrancken (Muil). 

De pitch:
Nora, Bas en Milan maken voor school een documentaire over Johannes Duyster, de vroegere stadsbeul van Antwerpen. De beul was meedogenloos… tot zijn eigen dochter wordt beschuldigd van hekserij en naar zijn martelkamer wordt gebracht. Het verhaal van Duyster fascineert de drie studenten. Maar al snel komen ze in contact met vreemde incidenten, mysterieuze karakters en een demonische dreiging.

Waarom willen Jordi Ostir en Thomas Vanbrabant deze film maken?
Ze zijn overtuigd van hun idee en willen na 2 jaar voorbereiding in 2020 draaien. Films maken in België is moeilijk. Er is maar ruimte voor een handvol titels per jaar. Als filmmaker moet je veel geduld hebben, dossiers indienen, voor commissies verschijnen, en wachten, wachten, wachten… En Jordi en Thomas hebben geen geduld.

Ze kregen steun van stad Antwerpen en Fameus, omdat ze geloven in de talentontwikkeling die het project creëert. Maar Duyster zal gemaakt worden zonder steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Crowdfunding
Daarom lanceren ze nu een crowdfunding. Op die manier willen ze 5.000€ inzamelen. In ruil voor steun kan je ‘Renards’ kiezen, waaronder DVD’s, T-shirt’s, posters, kaartjes voor de première of de titel van producent!
Ook kan je jouw naam aan een personage uit de film geven. Er is één naam beschikbaar voor elk geslacht. Zo berust elke gelijkenis met bestaande personages niet op louter toeval…

Wil jij de allereerste Vlaamse found footage horrorfilm helpen maken? Alle info over de crowdfunding vind je hier.

Bekijk ook

Adil en Bilall gestart met opnames nieuwe serie!

De opnames van de nieuwe Vlaamse VIER-fictiereeks Grond zijn opgestart in Brussel. De regisseurs zijn …