Home / Nieuws / In de zalen / ‘D’Ardennen’ is een kaskraker!

‘D’Ardennen’ is een kaskraker!

Brussel, 21 oktober 2015. ‘D’Ardennen’, de Vlaamse thriller van Robin Pront, heeft in zijn eerste speelweek al ruim 33.000 bezoekers in de bioscoopzalen mogen verwelkomen. De film staat bovendien in quasi alle Vlaamse zalen op nummer 1 van de bezoekersaantallen. Deze eerste resultaten liggen in dezelfde lijn als de openingscijfers van ‘De Helaasheid der Dingen’ en ‘The Broken Circle Breakdown’ (beide van Felix van Groeningen).

 

‘D’Ardennen’ begint met een homejacking die hopeloos fout gaat. Dave, één van de twee overvallers, moet z’n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z’n leven op de rails gekregen en probeert z’n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth in zijn oude gewoontes hervalt en ten koste van alles z’n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

Het scenario – dat gebaseerd is op het gelijknamig toneelstuk van Jeroen Perceval – werd geschreven door Jeroen Perceval en Robin Pront. Perceval vertolkt de rol van Dave, Kenneth wordt gespeeld door Kevin Janssens en Veerle Baetens is Sylvie. Ook Jan Bijvoet, Peter Van den Begin, Viviane De Muynck en Sam Louwyck spelen mee in de film.

D’Ardennen wordt sinds 14 oktober in de zalen verdeeld door KFD en is in alle zalen Nederlands ondertiteld.

Zie ook :

de trailer van ‘D’Ardennen’

Kevin Janssens over ‘D’Ardennen’

Veerle Baetens over ‘D’Ardennen’ 

Robin Pront over ‘D’Ardennen’

Jeroen Perceval over ‘D’Ardennen’

Bekijk ook

Speciale vermelding voor Retrospekt op Brussels International Film Festival!

Zonet vond de slotceremonie plaats voor de derde editie van het Brussels International Film Festival. …