Dark Rider in première!

DOCVILLE maakte zonet de programmatie van haar festival bekend, één van de geselecteerde films is Dark Rider.

Voor haar nieuwe film trekt regisseur en motorrijder Eva Küpper (Gardenia) naar de adembenemende zoutvlaktes van Australië. Daar volgt ze de blinde motorrijder Ben Felten, die snelste blinde motorrijder ter wereld wil worden. Een rit aan bijna 300 km/u in het donker.

Als tiener werd de Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Ondanks jaren van ontbering en de enorme risico’s, is Ben vastbesloten zijn jeugddroom na te jagen om een professionele motorracer te worden. Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Tijdens hun reis kruisen Ben en Kevin het pad van Jed (13), die slechtziend is en worstelt om zijn weg in het leven te vinden.

De film gaat op 6 juni in Belgische première op het internationaal filmfestival DOCVILLE in Leuven in aanwezigheid van de crew.

Er zijn avant-premières voorzien op 9 juni op DOCVILLE en op 14 juni in BOZAR (Brussel). Dark Rider speelt vanaf 23 juni in de bioscoop. 

Bekijk ook

Future Shocked in première!

Op 3 juni gaat Future Shocked in première, een Belgische documentaire over een voortdurend veranderende …