Home / Nieuws / Binnenkort / De affiche en een eerste teaser van ‘W.’, ‘Witse De Film’

De affiche en een eerste teaser van ‘W.’, ‘Witse De Film’

‘W.’, zo zal de film over ‘Witse’ heten.  Met als enige overblijvende man uit de serie, de man waar het allemaal om draaide : Witse zelf dus. Ofte Hubert Damen.  Het speelt zich allemaal verrassend genoeg af in de Westhoek. De buurt van Veurne.  Blijkt de geboortestreek te zijn van Witse, en hij keert terug naar zijn roots omdat hij er nodig is.  Zijn nichtje is vermoord en hij wil ten alle prijze de dader vinden. De regie van de film is in handen van Frank Van Mechelen (‘Groenten uit Balen’, ‘De Hel van Tanger’), het scenario is van Ward Hulselmans en de man achter de camera is Lou Berghmans (‘Ben X’, ‘Marina’).

 

Het verhaal schijnt een stuk donkerder te zijn dan we van de serie gewoon zijn.  Eerst was er nogal wat verzet van VRT-zijde.  Dat zagen ze daar niet zitten : Witse moest een figuur zijn waar het publiek kon van genieten dat hem van de zondagavond kende.  Maar nu wordt hij dus een laatavondfiguur.  De affiche is klaar en zo komen we ook te weten wie er verder nog in de film te zien is : Matthijs Scheepers, Hilde Van Haesendonck, Wim Opbrouck en als je de kleine lettertjes leest : Katelijne Verbeke, Robbie Cleiren en Govert Deploige. Stefaan Degandt zit er ook in. Dat weten we omdat hij erbij was toen wij voor het bioscoopjournaal gingen filmen.

 

De opnamen gebeurden in de maanden september en oktober en op 5 maart van volgend jaar kunnen we de film al in de bioscoop verwachten. Dat wil zeggen dat er tegen een hels tempo wordt gewerkt.  En dat ze daar bij Skyline niet stilzitten, bewijst ook het feit dat de trailer en de affiche er al zijn.

 

 

Bekijk hier de trailer

 

Zie ook :

 

Het Cinevox-journaal met bezoek aan de set

Bekijk ook

Het 34ste Festival van Namen opent met ‘Chambre 212’, de nieuwe film van Christophe Honoré!

Het 34ste Internationaal Festival van de Franstalige Film van Namen (FIFF) vindt plaats van 27 september tot 4 …