Home / Nieuws / De Belgische cinema rouwt om Marc Engels!

De Belgische cinema rouwt om Marc Engels!

Marc Engels, een zeer gewaardeerd geluidsman in binnen- en buitenland, bezweek na twee weken hard vechten alsnog aan COVID-19. In 2017 won hij een César voor zijn werk op L’Odyssée van Jerome Salle en tweemaal werd hij genomineerd voor een Magritte: in 2016 voor Je suis mort mais j’ai des amis van de gebroeders Maladrin en in 2019 voor Tueurs van François Troukens en Jean-François Hensgens.

Marc Engels (midden)
©Kris Dewitte

Hij werkte mee aan tal van binnen- en buitenlandse films, zoals Calvaire van Fabrice du Welz, Cages van Olivier Masset-Depasse, Ex-Drummer van Koen Mortier, Hors La Loi van Rachid Bouchareb, Kinshasa Kids van Marc-Henri Wanjberg, Largo Winch II van Jerome Salle, Möbius van Eric Rochant, Continuer van Joachim Lafosse en recent nog Dune Dreams van Samuel Doux.

Op de sociale media brengen veel van deze regisseurs en ook tal van acteurs die met hem samenwerkten een laatste eerbetoon. Ook uw reporter van dienst had het genoegen om met deze prachtige man op zes films te mogen samenwerken. Ik wens zijn vrouw en dierbare naasten veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …