De Belgische firma’s achter de genomineerden vieren samen de Oscars

Belgische OSCAR NIGHT in Flagey

 

 

 

Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra (uitvoerders van de genomineerde Best Original Score, ‘The Artist’), Lunanime/Digit Anima (nominatie voor Best Animated Feature Film, ‘A Cat in Paris’) en Savage Film/Eyeworks (nominatie voor Best Foreign Language Film, ‘Bullhead’) willen naar eigen zeggen met deze Oscar Night de aandacht vestigen op het unieke karakter van de Belgische know-how in de filmindustrie die in deze editie van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld terecht in de kijker staat.  Met andere woorden, ze willen benadrukken dat de mensen van bij ons tot heel wat in staat zijn als het op film aankomt.  En als de Amerikanen het weten, dan moeten we ook zorgen dat ze ons thuis niet vergeten.  Zoiets dus.

Praktisch

Het event (jammer genoeg alleen op uitnodiging toegankelijk) start op zondagavond 26 februari om 22u. Flagey fungeert als gastheer voor deze avond en nacht, en de live uitzending van de Oscar ceremonie zal in Studio 4 gevolgd worden. Voor en tijdens de uitreiking van de voor België belangrijke Oscars, zal er live muziek zijn (door o.m. musici van Brussels Philharmonic, Brussels Jazz Orchestra), gesprekken met de verschillende betrokkenen (in goede banen geleid door Johan Terryn en Cathy Immelen), en uiteraard uitgebreid de mogelijkheid om te praten, te ontspannen en te genieten.  Hét moment met andere woorden om wat te netwerken.

Op de Belgische Oscar Night zal Prime opnamen doen voor het Oscar-programma van Prime, dat door alle Telenetabonnees kan bekeken worden, op het open net Prime Star.  En deze week zijn er ook een reeks programma’ s op datzelfde Prime Star te bekijken onder de noemer ‘Countdown To The Oscars’, waarin wordt vooruitgeblikt naar de Oscaruitreikingen van zondag.  Die reeks uitzendingen kan u ook via Cinevox bekijken.  Klik hier voor meer info.

Bekijk ook

Mijn vader is een saucisse in wereldpremière!

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, is geselecteerd voor …