De nieuwe Pool Needle’s komen eraan!

Op Film Fest Gent werd in in oktober al aangekondigd dat er een aantal Belgische soundtracks op vinyl zaten aan te komen, die zijn nu in aantocht.

Artwork: Studio Caro

Na de release van de eerste Belgische soundtrack op Vinyl, die van Yummy, is het wachten op die van Callboys nu bijna voorbij. Er komt bovendien zelfs een release event aan. De volledige details worden binnenkort bekend gemaakt, maar je kan alvast 26 maart blokkeren in je agenda. Pre-order de plaat alvast hier. De soundtracks van Bullhead, Cargo en Kid worden verwacht in juni, pre-orderen kan hier.

Tim Geyssens, het brein achter Pool Needle, benadrukt ook graag het belang van het artwork. Onder het motto ‘Make Belgian Movie Poster Art Great Again’, wil hij nu ook de Belgische filmposter weer aantrekkelijk maken.

“Photoshop killed the movie poster”, zegt Geyssens. “Ik hou van een goede film poster. Het artwork is wat je in eerste instantie zou moeten overhalen om naar een film te kijken. Als je de film echt leuk vindt, is de kans zelfs groot dat je de poster ooit in je huis (of kamer als tiener) hangt. Helaas de laatste jaren is het alweer een tijdje geleden dat ik een nieuwe officiële poster (voor een Belgische film) heb gezien die ik graag zou willen kopen, inlijsten en in mijn huis zou willen hangen. Het lijkt erop dat de de facto tool om nieuwe affiches te maken Photoshop is geworden. Dus produceren we vooral een commercieel wegwerpproduct (still van film + copy) met een beperkte tijdspanne die ik bij niemand aan de muur zie hangen. En dat is heel jammer, want we hebben veel getalenteerde artiesten die (als ze de kans krijgen) fantastisch werk kunnen leveren. Laten we stoppen met steeds weer hetzelfde uit te rollen. Getalenteerde mensen dromen/wachten op een kans om aan een officiële filmposter te werken. Zoals je zult merken in de komende maanden, er komt nog meer geweldig werk uit op Pool Needle.”

Wil je meer weten en meepraten? Kom Pool Needle dan vergezellen op 23 februari in De Studio in Antwerpen. Samen met o.a. Caroline Vermeir, die de hoezen ontwierp voor de lp’s van Yummy en Callboys, praat hij over de status van de Belgische filmposter. De talk wordt gevolgd door een vertoning van de docu Out of the box, die 3 weken in de studio van Laurent Durieux (ontwerper van de Bullhead-hoes) kruipt. Tickets daarvoor vind je hier.

Regisseur Gilles Coulier

Ondertussen kan je ook deelnemen aan de giveaway van één van de limited edition prints van de alt filmposter voor Cargo door Rutger Van Parys Illustration. Reageer op Facebook of Instagram met de Belgische film/serie score die je graag op vinyl zou zien verschijnen (meerdere inzendingen mogelijk) op een van onze socials. De winnaar wordt bekend gemaakt op 16 februari om middernacht.

 

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …