Home / Nieuws / De opnames van ‘ADAM & EVA’ zijn van start gegaan!

De opnames van ‘ADAM & EVA’ zijn van start gegaan!

Rahoens is niet aan zijn proefstuk toe. Na enkele kortfilms en zijn eerste langspeelfilm De maagd van Gent waagt hij zich nu aan een project in de Vlaamse Ardennen. Voor de meeste rollen ging Rahoens op zoek naar onbekend acteertalent. Over het verhaal van Adam & Eva wil Nicolaas Rahoens nog niet veel kwijt, maar toch al dit: Adam, een Gentse professor (Bob De Moor), die na het bedrog van zijn vrouw aan lager wal is geraakt en aan de drank, moet door omstandigheden met tegenzin naar de Vlaamse Ardennen verhuizen. Daarbij krijgt hij hulp van een kasteelheer (Marijn Devalck). Uiteindelijk wordt de professor verliefd op de streek en op Eva, een lokale schoonheid.

Marijn Devalck en Bob De Moor met ploegAdam & Eva, een filmproject onder leiding van Nicolaas Rahoens, komt eindelijk uit de startblokken na enkele intensieve auditierondes. Deze Vlaamse langspeelfilm is een gemeenschapsvormend project dat ontstaan is enerzijds om mensen dichter bij elkaar te brengen en anderzijds de pracht van de Vlaamse Ardennen te promoten.

Robrecht Vanden Thoren

Het wordt een humoristische volksfilm over de neerslachtige, aan lager wal geraakte Gentse professor Adam. Wanneer hij halsoverkop verliefd wordt op een lokale schoonheid uit de Vlaamse Ardennen en er een innige vriendschapsband ontstaat met de doodzieke Michel, zijn mysterieuze weldoener, wordt zijn levenslust terug aangewakkerd.

De film, die voornamelijk uit amateurs zal bestaan, wordt geruggesteund door de professionele acteurs Bob De Moor en Marijn Devalck. Na een intense auditieronde werd Eva gevonden. Deze rol wordt gespeeld door Peggy Schepens, docente drama aan het KAG (Kunstacademie Geraardsbergen). Haar roots liggen in Oudenaarde, haar jeugd heeft ze doorgebracht in Geraardsbergen en ze woont momenteel in Everbeek, kortom: op en top Vlaams Ardens!

De mannelijke grote bijrol, de Gentse zoon van Adam, wordt gespeeld door Robrecht Vanden Thoren. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrollen in Hasta La Vista en Tom & Harry.

Ook voor de andere grote en kleinere bijrollen wordt beroep gedaan op de lokale inwoners. 320 mensen uit 18 gemeenten van de Vlaamse Ardennen hebben zich aangemeld voor de audities, waarvan 120 auditanten de revue gepasseerd zijn.

Filmregisseur Nicolaas Rahoens, bekend van De Maagd van Gent, blikt terug op enkele intensieve castingdagen: “Het is een heel uniek gegeven dat amateurs de kans krijgen om te schitteren in een langspeelfilm naast professionele acteurs. We hebben hiervoor de burgers aangesproken via Facebook en ook culturele en artistieke organisaties benaderd zoals theatergezelschappen, jeugdbewegingen, leden van de kunstacademie en seniorenbewegingen.”

De cast van ADAM&EVA:

  • Peggy Schepens (Geraardsbergen) in de rol van EVA
  • Bob De Moor (Gent) in de rol van ADAM
  • Marijn Devalck (Brakel) in de rol van MICHEL
  • Femke Marysse (Kruisem) in de rol van ROOS
  • Annabelle Van Malderghem (Gavere) in de rol van MAGDALENA
  • Jessie Huysman (Ronse) in de rol van LOTTE
  • Robrecht Vanden Thoren (Gent) in de rol van GEERT
  • Claire Vingerhoedt (Maarkedal) in de rol van ANNELIESJE

De cameracrew wordt bemand door Piet Meersschaut, Nico Van Damme, Frank de Baere en
Wouter Baert.

Bekijk ook

Kortfilmfestival Leuven on tour!

Kortfilmfestival Leuven gaat on tour! Laat je verrassen door 10 superstraffe productiesvan een nieuwe lichting …