Home / Nieuws / Festivals / ‘De Patrick’ geselecteerd voor het vijf internationale filmfestivals!

‘De Patrick’ geselecteerd voor het vijf internationale filmfestivals!

‘De Patrick’, het langspeelfilmdebuut van Tim Mielants met Kevin Janssens in de hoofdrol, is geselecteerd voor vijf internationale filmfestivals!

Thessaloniki International Film Festival (31oktober – 10 november 2019)
Oldenburg Film Festival (11 – 15 september 2019 Duitsland)
Fantastic Fest (19 – 26 september Austin, Texas/USA)
Sitges (Spanje 3 – 13 oktober 2019)
Bergen (Noorwegen, 25 sept. – 3 okt. 2019)

Naar aanleiding van de screening vandaag op het filmfestival van Oldenburg  (11 – 15 september 2019 – Duitsland),  maakte BETA CINEMA, de sales agent van De Patrick DE, bekend dat  de debuutfilm van Tim Mielants ondertussen geselecteerd werd voor een aantal internationale prestigieuze filmfestivals. De nieuwe festivalselecties volgen op de succesvolle vertoning van De Patrick voor professionals op het Internationaal Filmfestival van Toronto. Volgende week beleeft De Patrick zijn Amerikaanse première op het Austin Fantastic Film Fest in Texas, die zal bijgewoond worden door Kevin Janssens en Tim Mielants.

Daarnaast hebben ook nog het Noorse Bergen op het programma (25 sept. – 3 okt. 2019), het Spaanse Sitges (3 – 13 oktober 2019) en het Griekse Thessaloniki International Film Festival (31oktober – 10 november 2019)  de film opgenomen in hun officiële competitie. Thessaloniki International Film Festival  is één van de oudste Europese filmfestivals en is dit jaar aan zijn 30ste editie toe. Ook het filmfestival van Sitges is één van de meest gerenommeerde filmfestivals van Spanje en wordt reeds sinds 1967 jaarlijks gehouden in de Spaanse kustplaats Sitges.  Het Bergen International Film Festival (BIFF) vindt sinds 2000 jaarlijks in oktober plaats in Bergen en is het grootste filmfestival van Noorwegen. Zaterdag 14 september gaat De Patrick in première op het Nederlandse Film by the Sea in Vlissingen. Op 26 september komt De Patrick  ook uit in de Nederlandse bioscopen.

Na de wereldpremière van De Patrick op het Filmfestival van Karlovy Vary, is de internationale carrière van  Tim Mielants zijn debuut goed gestart met een selectie op enkele belangrijke filmfestivals. Ondertussen blijven ook de bezoekersaantallen langzaam maar zeker stijgen. Binnenkort worden er nog een hele reeks bijkomende internationale selecties aangekondigd.

Synopsis
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

RELEASE: 28 AUGUSTUS 2019
Regisseur: Tim Mielants
Met: Kevin Janssens, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert, Frank Vercruyssen, Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis Van der Waal, Pierre Bokma, Peter Gorissen en Josse De Pauw

Bekijk ook

IFFR onthult Ammodo Tiger Short Competition 2020!

International Film Festival Rotterdam (IFFR) onthult de 21 korte films die zijn geselecteerd voor de …