Home / Nieuws / Festivals / ‘De Patrick’, het langspeelfilmdebuut van Tim Mielants, werd goed ontvangen op het filmfestival in Karlovy Vary!

‘De Patrick’, het langspeelfilmdebuut van Tim Mielants, werd goed ontvangen op het filmfestival in Karlovy Vary!

De Patrick, het langspeelfilmdebuut van Tim Mielants, werd goed ontvangen op het Tjechisch filmfestival in Karlovy Vary. Dit is een van de belangrijkste in Oost-Europa. De film, een van de twaalf in competitie, maakt aldus kans om zaterdag in de prijzen te vallen. Mielants regisseerde eerder al Cordon en Code 37, maar ook bekende buitenlandse series als Peaky Blinders, Legion en The terror.

Kevin Janssens is haast onherkenbaar in De Patrick. Op de camping van zijn vader ergens in een afgelegen bosrijk gebied, is hij de klusjesman die voor ieder probleem een oplossing heeft. Daarnaast ontwerpt hij in zijn vrije tijd designmeubelen. Iedereen kent Patrick, maar niemand kent werkelijk, behalve zijn ouders. Hij is een gelukkige eenzaat, gespeend van enige ambitie. Maar wanneer zijn plots vader sterft, moet hij keuzes maken. Wanneer ook zijn favoriete hamer verdwijnt, wordt de zoektocht daarnaar een queeste van existentieel belang.

Naast Kevin Janssens schitteren nog tal van acteurs, zoals Hannah Hoekstra, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Katelijne Damen, Josse De Pauw, Ariane Van Vliet, Janne Desmet, Frank Vercruyssen, Louis van der Waal, Tine Van de Wyngaert, Pierre Bokma, Peter Gorissen, Jean-Benoit Ugeux en Jemain Clement.

De Patrick, een productie van Savage Film, loopt vanaf 28 augustus bij ons in de zalen.

 

Bekijk ook

Cultuur eindelijk op de politieke agenda!

Maandagnamiddag ontving eerste minister Sophie Wilmès, geflankeerd door alle regionale cultuurministers en federale collega-ministers bevoegd …