De soundtrack van De Patrick op vinyl!

Wat een jaar was het voor het uitbrengen van vinyl, na de aankondiging van Bullhead, Cargo en Kid tijdens Film Fest Gent vorig jaar zijn ze eindelijk verzonden door Pool Needle en ontvangen door de pre-orderkopers. De retailversies komen deze vrijdag in de winkels. En na in contact te zijn geweest met een grote speler in de Verenigde Staten zijn er ook verschillende dozen aangekomen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan (binnenkort meer spannende details hierover).

Ze wilden eerst verzenden voordat er nieuwe titels werden aangekondigd, maar de dag is dus gekomen! En de huidige wachttijden zijn ook een stuk korter geworden, Splash!006 wordt naar verwachting april/mei verzonden. Pre-order opent op 1 december om 20:00 CET en zoals altijd krijgen de eerste 50 bestellingen een gesigneerd exemplaar.

De soundtrack die je binnenkort dus kan gaan beluisteren op langspeelplaat, is die van De Patrick. Dit was de eerste speelfilm van Tim Mielants, uit 2019. De Belgische regisseur werkte ook mee aan onder meer Peaky Blinders (2016), Legion (2017), The Terror (2018) en Tales from the Loop (2020).

De partituur is van Tims oude vriend Geert Hellings. Zoals Geert het verwoordt:

“Muziek schrijven voor film en tv was iets dat vanzelf ging zodra ik ermee begon. Ik ben altijd gefascineerd geweest door hoe een goede soundtrack een extra verhaallijn kan creëren, een extra personage in het verhaal, iets visceraals en tastbaars tegelijk. Ik heb altijd gevoeld dat goede filmmuziek eerst wordt opgemerkt door je gevoel, in plaats van door je oor.

Toen ik opgroeide in de jaren tachtig, beïnvloedden de grote Hollywood-muziek van die tijd (Star Wars, Indiana Jones, Ghostbusters, …) mijn liefde voor melodie. Maar er is nog een andere, meer minimalistische drang in mij, die een bijna melancholische sfeer met zich meebrengt die altijd al het materiaal dat ik schrijf zal kleuren. Melodie en sfeer, vermengd met mijn liefde voor americanamuziek, is waarschijnlijk wat je de Geert Hellings-sound zou noemen.”

2manydjs

Het artwork van de hoes gebeurde door Arno Kiss, een ander mooi voorbeeld dat we in België geen gebrek hebben aan talent. Met klanten als Netflix, Universal, Lucasfilm en DreamWorks heeft hij een indrukwekkend portfolio.

De Patrick zelf kan je onder andere bekijken via Streamz en MyLum. De film gaat over de 38-jarige Patrick die de leiding krijgt over de naturistencamping van zijn ouders. Wanneer hij zijn hamer verliest, wordt het een zoektocht naar zichzelf.

Pre-order je exemplaar van de vinylplaat hier vanaf 1 december om 20u!

Bekijk ook

Het programma van Anima 2023 staat online!

Het festivalteam onthulde vandaag trots het programma van Anima 2023. Ze kijken ernaar uit jullie te …