De trailer van ‘Le passé devant nous’ van Nathalie Teirlinck is nu uit

 

Op zaterdag 17 september vindt op het filmfestival van Oostende de wereldpremière van de Belgische film ‘Le passé devant nous’ plaats, het innemende debuut van de Gentse regisseuse Nathalie Teirlinck, in aanwezigheid van de regisseur en de cast.

KLIK HIER om de prachtige trailer te bekijken

De film, die tijdens de opnamen nog de werktitel ‘Tonic Immobility’ droeg, vertelt het verhaal van Alice die een afgesloten en eenzaam routineus leven als escorte leidt. Als haar ex sterft, wordt ze gedwongen om voor haar zoontje te zorgen, die ze een tijd geleden achtergelaten had. Langzamerhand wordt ze geconfronteerd met het emotionele vacuüm waarin ze leefde en wordt haar illusie van onbewogenheid doorbroken. De hoofdrollen worden vertolkt door de Canadese Evelyne Brochu (o.a. Netflix-reeksen ‘Orphan Black’ & ‘X Company’), Eriq Ebouaney (o.a. ‘Lumumba’ & ‘Transporter 3’) en Johan Leysen (o.a. ‘The American’, ‘het Vonnis’).  ‘Le passé devant nous’ is een film over het herkenbare menselijk gevecht tussen de angst voor intimiteit en die universele nood aan zekerheid.

Naast een overtuigende hoofdcast werkten ook andere  verschillende nationale en internationale talenten mee, zoals o.a. Frank Van den Eeden (camera – winnaar Vlaamse Cultuurprijs 2014),  Molly Malene Stensgaard (montage – o.a. films Lars Von Trier). De muziek werd gemaakt door John Parish, o.a. gekend van PJ Harvey.

 

De film werd opgenomen in de winter van 2015 (tijdens de lockdown van Brussel) en is een Belgisch-Nederlands-Deense coproductie van Savage Film, geproduceerd door Xavier Rombaut en Bart Van Langendonck in coproductie met Eyeworks Belgium, ctm pictures, 41shadows, scio productions en in samenwerking met Telenet. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Het Nederlands Filmfonds, het Deens Film Instituut en het Centre du cinéma et de l’audiovisuel van de Waals-Brusselse Federatie, de Tax Shelter Partners en Eurimages.

‘Le Passé devant nous’ komt op 15 februari 2017 uit in de bioscoop.

 

Zie ook :

de opnamen van ‘Le passé devant nous’

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …