Home / Nieuws / In de zalen / ‘De Vlaamse Documentairedagen’

‘De Vlaamse Documentairedagen’

De Vlaamse documentaire cinema verkeert in uitstekende vorm.  Lange tijd vond dit genre nauwelijks een scherm om vertoond te worden, geen klein scherm, laat staan een groot.  Maar de laatste jaren is er een nieuwe generatie filmmakers opgestaan die het genre nieuw leven heeft ingeblazen.  Gevolg : nieuwe kansen en nieuwe vertoningsmogelijkheden.

Zeker sinds enkele belangrijke producenten de krachten zijn gaan bundelen in ‘Flanders Doc’, een vereniging die alles in het werk stelt om de aandacht voor de documentaire van bij ons aan te zwengelen.  En zo zijn er nu ‘De Vlaamse Documentairedagen’, een samenwerking van Flanders Doc en het documentaire festival DOCVILLE.  Die ‘Vlaamse Documentairedagen’ is eigenlijk een soort rondreizend filmfestival dat met 5 documentaires 5 verschillende bioscopen aandoet.  Het loopt van 31 oktober tot en met 12 november.  Op verschillende plaatsen zijn de regisseurs ter plekke aanwezig om de film in te leiden.

Het gaat om 5 documentaires die prijzen gewonnen hebben en terecht veel aandacht in de pers hebben gekregen. Een kans om die veel geprezen films op een groot scherm te bekijken.

Het betreft de films :

‘Snake Dance’ van Manu Riche

‘Empire of Dust’ van Bram Van Paesschen

‘Cinema Inch’ Allah’ van Vincent Coen en Guillaume Vandenberghe

‘Junior’ van Sien Versteyhe

‘Little Heaven’ van Lieven Corthouts

Alle info en vertoningen vind je op de sits van Flanders Doc en Docville

 

 

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …