Home / Nieuws / De Vlaamse fictiereeksen ‘De Twaalf’ en ‘Studio Tarara’ op tweede editie Canneseries

De Vlaamse fictiereeksen ‘De Twaalf’ en ‘Studio Tarara’ op tweede editie Canneseries

De Vlaamse fictiereeksen ‘De Twaalf’ en ‘Studio Tarara’ zijn geselecteerd voor competitie tijdens de tweede editie van Canneseries, het internationale festival voor televisiefictie (5-10 april). Dat maakte de organisatie zonet bekend.

Canneseries werd in 2018 voor het eerst georganiseerd, parallel met de internationale contentmarkt MIPTV, om internationale televisiefictie in de schijnwerpers te plaatsen. Tijdens de eerste editie van Canneseries in 2018 ging ‘Undercover’, de reeks van De Mensen die momenteel op Eén te zien is, er in wereldpremière.

Voor de tweede editie werden twee Vlaamse fictiereeksen voor de officiële competitie geselecteerd: ‘De Twaalf’ en ‘Studio Tarara’.

‘De Twaalf’ is een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de beschuldigde, ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan.

Het scenario van ‘De Twaalf’ werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor ‘Beau Séjour’ zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. ‘De Twaalf’  kan rekenen op een cast van grote namen zoals Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Maaike Cafmeyer, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Titus De Voogdt, Josse De Pauw en vele anderen.

‘De Twaalf’ is een productie van Peter Bouckaert van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén. De Franse sales agent Federation Entertainment vertegenwoordigt de reeks internationaal. De tiendelige reeks zal in de loop van 2019 worden uitgezonden op Eén.

Naast ‘De Twaalf’ is ook ‘Studio Tarara’ geselecteerd voor competitie op Canneseries.

Koen De Graeve © VTM

‘Studio Tarara’ is een fictiereeks over de beginjaren van VTM. De reeks speelt zich af in 1993. Achter de schermen van de populaire sketch show Studio Tarara verliezen de acteurs zich gaandeweg in een spiraal van zelfdestructie die leidt tot een mysterieuze zelfmoord.

‘Studio Tarara’ werd geregisseerd door drievoudig International Emmy Award-winnaar Tim Van Aelst en Wim Geudens. Het scenario is van de hand van Tim Van Aelst en David Vennix. De reeks werd geproduceerd door Sofie Peeters en Ravian Van Esch voor Toreador, in coproductie met Medialaan en Proximus. Voor ‘Studio Tarara’ werd een Vlaamse topcast bijeengebracht, met o.a. Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin, Geert Van Rampelberg en Charlotte Timmers.

‘Studio Tarara’ is sinds 12 februari acht weken lang te zien op VTM.

Ten slotte maakt ‘Een goed jaar’, een Vlaamse fictiereeks in ontwikkeling, deel uit van 16 projecten die geselecteerd zijn voor In Development, het creatieve forum van Canneseries waar producenten en televisiemakers hun projecten kunnen pitchen aan een internationaal publiek van commisioning editors, financiers en coproducenten.

Dries Phlypo © Bart Baevegems

‘Een goed jaar’ gaat over twee vrienden die iets van hun leven proberen te maken en besluiten wijn te gaan verkopen. Wijn die zogezegd uit de kelder van Hitler komt.

‘Een goed jaar’ is de eerste productie van van Mockingbird Productions, een nieuw Vlaams productiehuis opgericht door Dries Phlypo en Bruno Wyndaele. De reeks is geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre De Clercq en wordt geregisseerd door Kadir Balci. De opnames gaan in de zomer van dit jaar van start. ‘Een goed jaar’ zou in het najaar van 2020 op VTM worden uitgezonden.

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …