Home / Nieuws / De vrouwen houden van de meisjes uit ‘Weekend aan Zee’

De vrouwen houden van de meisjes uit ‘Weekend aan Zee’

Ze hebben er nooit een geheim van gemaakt, de vrouwelijke makers van ‘Weekend aan Zee’ : ze mikten met hun film op de vrouwen. Niet dat mannen verboden zijn in de zalen waar het langspeelfilmdebuut van Ilse Somers vertoond wordt, maar de inhoud van de film neigt nu eenmaal naar het vrouwelijke.  Het gaat over hoe vrouwen denken, hoe ze handelen en wat ze grappig, triest en aangrijpend vinden.

Je zou dan kunnen denken dat mannen dit willen zien om te weten hoe de vrouwen denken en handelen, maar distributeur Starway Films gaat ervan uit dat mannen wel op eigen houtje op de affiche met de 4 bekoorlijke dames zullen afkomen.  Bij de promotiecampagne trachten ze in eerste instantie de vrouwen warm te maken voor hun film.  En dat lijkt bijzonder goed te lukken. Want op de Ladies Nights gaan de dames helemaal uit de bol.

De voorbije dagen werd de film ‘Weekend aan Zee’ van cineaste Ilse Somers met Maaike Neuville, Marieke Dilles, Eline Kuppens, Ellen Schoeters , Michaël Pas, Matteo Simoni en Kevin Janssens, tijdens de eerste Ladies Nights op veel enthousiasme onthaald.

De romantische komedie mocht reeds meer dan 5000 geamuseerde dames verwelkomen die aangenaam verrast waren. De film gaat over de vriendschap tussen vier hartsvriendinnen, die tijdens hun laatste reünie aan zee op de proef wordt gesteld.

Enkele reacties:

 

“Eindelijk nog eens een film waar ik zorgeloos buitenkwam”.

“Er was enorm veel ambiance in de zaal, ik ga de film met plezier nog eens gaan kijken”.

 

Volgende week staan er nog 9 Ladies Nights gepland, namelijk in Mechelen, Turnhout, Aalst, Aarschot, Lommel, Genk, Sint-Niklaas, Maasmechelen en Lanaken.

 

‘Weekend aan Zee’ is een productie van Vivi Film & vtm en gaat op 18 april in première in Antwerpen. Op 25 april zal de film te zien zijn in de Vlaamse bioscopen.

De film is ook de eerste vtm Faits Divers – film uit de derde reeks en wordt verdeeld door Starway Film Distributie die vorig jaar ook ‘Code 37 – de film’ op hun palmares mocht schrijven met maar liefst 300.000 bezoekers.

Meer over ‘Weekend aan Zee’?

– Bekijk hier de trailer:

KLIK VOOR DE TRAILER

– Bekijk hier de interviews

KLIK VOOR DE INTERVIEWS

 

 

Bekijk ook

Schilders op Docville!

Ook dit jaar strijden er weer tien documentaires op DOCVILLE voor de titel van Beste …