De week van de Belgische film!

Als je van 19 t.e.m. 25 september in Frankrijk vertoeft, is het zeker de moeite om bij Kinepolis te passeren voor ‘De week van de Belgische film’.

De Belgische cinema werd bijzonder geëerd tijdens de 75ste editie van het Filmfestival van Cannes. Zo ontvingen de broers Dardenne na twee Palmes d’Or een Speciale Prijs voor hun film Tori et Lokita, Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch de Juryprijs voor Le Otto Montagne en Lukas Dhont de Grote Prijs voor Close. Ook Rebel van Adil en Bilall ging er in première.

Bij ons is het nog even wachten om die laatste drie te kunnen bekijken, maar in Frankrijk kan je ze volgende week al gaan zien. Kinepolis biedt nieuwsgierige of gepassioneerde filmliefhebbers namelijk een hele week Belgische cinema tegen het uitzonderlijke eenpersoonstarief van € 7,50 per film.

(Her)ontdek er deze films:

 

Rebel – Adil El Arbi en Bilall Fallah

Kamal, een Brusselse jongeman, trekt naar Syrië met de bedoeling daar oorlogsslachtoffers te helpen, maar hij komt bij een oorlogsmilitie terecht. Ronselaars proberen daarna ook zijn jongere broer Nassim te overtuigen om naar Syrië te reizen om hem te herenigen met zijn grote broer maar hun moeder Leila heeft er alles voor over om haar jongste zoon te beschermen.

RundskopMichaël R. Roskam

Jacky Vanmarsenille is een veeboer uit Sint-Truiden in Limburg die zijdelings connecties heeft met de hormonenmaffia. Door een trauma uit zijn jeugd heeft hij het moeilijk in zijn omgang met vrouwen en stapelen de problemen zich op in zijn leven. Zeker wanneer hij een bekende uit zijn verleden ontmoet.

GirlLukas Dhont

De vijftienjarige Lara wil carrière maken als ballerina en krijgt hierbij de steun van haar vader. Lara heeft echter een probleem, ze is namelijk geboren in het lichaam van een jongen.

CloseLukas Dhont

Leo en Remi zijn twee dertienjarige jongens die een hechte vriendschap hebben. Plotseling wordt deze verstoord en Leo probeert te begrijpen wat er is misgegaan. Hij zoekt troost en groeit dichter bij Remi’s moeder, Sophie, terwijl de jongens zich proberen te verzoenen om hun vriendschap weer op de goede baan te krijgen.

De Acht Bergen – Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch

Pietro, een stadsjongen, en Bruno, een bergjongen, sluiten vriendschap als ze elf jaar oud zijn, levend in de Italiaanse Alpen. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond.

Tori et Lokita Jean-Pierre en Luc Dardenne

De jongen Tori en het tienermeisje Lokita komen samen uit Afrika en ontdekken het moeilijke leven dat hen te wachten staat in hun land van ballingschap, België. Hun vriendschap stelt hen in staat de moeilijkheden te overwinnen

C’est arrivé près de chez vous Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde

Een groep journalisten/cineasten maakt een documentaire over het gaan en staan van seriemoordenaar Ben, gespeeld door Benoît Poelvoorde. Alhoewel de filmmakers in het begin nog objectief hierover kunnen berichten, worden ze uiteindelijk meegesleept in het geweld van Ben.

Tickets en info vind je hier

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …